Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: The Truman Show

The Truman Show Netflix

Big Brother hield ons aan het beeld gekluisterd tot Bart als winnaar naar buiten sprintte. De deelnemers wisten dat ze maandenlang opgesloten zaten in een huis en dag en nacht werden gevolgd door camera’s. Maar wat als je nou niet weet dat er een reallife programma van je wordt gemaakt? En wat als dat al vanaf je geboorte is gebeurd? Het is het verhaal van Truman Burbank in The Truman Show.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Truman Show

Dacht jij altijd dat Big Brother een trendsetter was ten aanzien van reallife programma’s en reallife soaps. Dan heb je het toch mis. Een jaar voor de lancering van het Nederlandse programma, dat de hele wereld over zou gaan, verscheen The Truman Show op het witte doek. Andrew Niccol schreef het verhaal over Truman Burbank, gespeeld door Jim Carrey. In de film wordt veel verder gegaan dan Big Brother ooit voor mogelijk zou houden. Al bij de geboorte wordt er een baby uitgezocht om te volgen. Vierentwintig uur per dag wordt zijn leven op een live kanaal in beeld gebracht, in een dorp afgeschermd van de wereld.

Sturen zijn leven alleen wat bij

Dertig jaar lang volgt de wereld het leven van Truman Burbank. Hoe hij keurig naar zijn werk gaat, zijn vader verliest tijdens een storm en trouwt. “Het is volledig zijn eigen leven, wij sturen het alleen soms een beetje bij”, zegt de bedenker van de show aan het begin van de film. Bijsturen is echter wel ietwat zacht uitgedrukt. Alle bewoners van het dorp zijn acteurs en lopen met oortjes in. Al die tijd heeft Truman niets door tot er hem wat dingen gaan dagen. Een storing op zijn radio geeft hem het laatste zetje. Opeens hoort hij instructies in plaats van zijn radiozender. Vanaf dat moment gaat Truman op zoek naar de waarheid.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?