Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: The Usual Suspects

The Usual Suspects Netflix

Kevin Spacey maakt furore als Frank Underwood. De acteur is misschien wel het gezicht van de opmars van Netflix. House of Cards was namelijk de eerste zelfgemaakte absolute topserie van de streamingdienst. Voor Spacey als Underwood in de politiek terecht kwam, maakte hij al naam als acteur in topfilms. Een goed voorbeeld daarvan is The Usual Suspect.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

The Usual Suspects

Vijf criminelen worden op een dag opgepakt voor een confrontatie. Eén van hen zou een overval hebben gepleegd, maar de getuige herkent niet één van de mannen. Ze worden wel enige tijd in een cel gezet en op dat moment ontstaat er een band. Samen gaan ze aan de slag en weten flink geld te verdienen. Het gaat echter mis zodra meneer Kobayashi verschijnt. Hij zegt te werken voor Keyser Söze.

Bestaat de duivel echt?

‘De beste truc van de duivel was om ons allemaal te doen geloven dat hij niet bestaat’, dit is de zin waar The Usual Suspects om draait. Keyser Söze is de meest gevreesde crimineel die er is, maar bestaat hij wel echt? Of gebruiken veel mensen hem als mythe. Uiteindelijk moet er een aanslag worden gepleegd op een grote boot, waar een Hongaar een grote transactie zou verrichten.

Kreupele Verbal

Het verhaal wordt verteld door Roger ‘Verbal’ King, gespeeld door Spacey. Verbal is één van de twee overlevenden is na een bloedbad en een grote brand op een schip in de haven van Los Angeles. Hij wordt pas vrijgelaten als hij het hele verhaal heeft verteld aan David Kujan van de politie en door middel van flashbacks neemt hij het hele verhaal door. De grote vraag blijft de gehele tijd wie de duivel is en of Keyser Söze echt op het schip was. De misdaadfilm uit 1995 werd erg goed beoordeeld, met een absolute sterrencast. Schrijver Christopher McGuarrie ontving meerdere awards voor het script, waaronder een Oscar. Ook Spacey kreeg voor zijn vertolking van de kreupele Verbal een Oscar.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?