Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

Throwback Thursday: To Kill a Mockingbird

To Kill a Mockingbird Netflix

Het boek zou in de huidige tijd in het rijtje van The Da Vinci Code en de Millennium Trilogie worden gezet. Niet zo zeer door de inhoud van het boek, wel door het overweldigende succes. To Kill a Mockingbird van Harper Lee won in 1961 alle prijzen die er maar te bedenken waren, waaronder de Pulitzerprijs voor literatuur. Een jaar later werd de southern gothic novel verfilmd.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

To Kill a Mockingbird

Robert Mulligan nam het bord ter handen om met Gregory Peck in de hoofdrol aan de slag te gaan. Peck speelt Atticus Finch, een advocaat in Maycomb, Alabama. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn kinderen Jem en Scout, voor wie de wereld nog onschuldig is. Goed en kwaad zijn nog duidelijk te onderscheiden zaken, wat in het fictieve boerendorp in Alabama in het echt natuurlijk niet meer het geval is.

In To Kill a Mockingbird moet Finch de zwarte Tom Robinson verdedigen. Hij wordt in het nog zeer racistische dorp beschuldigd van mishandeling en verkrachting van Mayella Ewell, de dochter van de lokale dronkenlap Bob Ewell. Het zorgt voor veel beroering in het dorp, waarbij de familie Finch onder vuur wordt genomen.Ondertussen hebben de kinderen een andere fascinatie. Zij bespieden The Radley Place, waar Arthur ‘Boo’ Radley leeft als een kluizenaar. Robert Duvall speelt deze rol, het is zijn eerste grote acteerklus. Als de rechtszaak van Robinson eenmaal wordt behandeld staan de verhoudingen in Maycomb helemaal op scherp. Zo erg zelfs dat Bob Ewell de klus zelf uit is op wraak, met desastreuze gevolgen.

Het succes van het boek en de film, nog altijd goed voor een 8,4 op IMDb, komt mede door het zeer actuele thema dat op pijnlijke wijze werd aangesneden. De titel is daarop ook een speelse hint. Vader Finch zegt namelijk dat het zonde is ’to kill a mocking bird’ Spotlijsters (mocking birds) zijn namelijk onschuldige dieren en het zou zonde zijn om onschuldigen te doden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?