Laatste nieuws over Netflix

Tiger King één jaar later: Hoe is het nu met Joe, Carole en alle hoofdrolspelers?

Exact een jaar geleden werd Tiger King gelanceerd op Netflix. Het was het begin van een ware hype, want door de wereldwijde lockdowns werd de documentaireserie massaal bekeken. Nu een jaar later is er veel veranderd in het leven van de meeste hoofdrolspelers van dit bizarre verhaal. Hoe is het nu met Joe Exotic, Carole Baskin en alle andere hoofdrolspelers?

Tiger King een ware hit

De documentaireserie Tiger King: Murder, Mayhem en Madness had de meest bizarre plotwendingen. Een dierentuin vol met tijgers bleek een broeinest van onrust, met Joe Exotic als hoofdrolspeler. Uiteindelijk zouden er zelfs moordplannen worden gesmeed en kwam Joe in de gevangenis terecht. Maar ook andere hoofdrolspelers kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Diverse partijen sprongen er bovenop, waardoor er diverse titels in de pijplijn zitten. Zoals een film met Nicolas Cage en een documentaire rondom Carole Baskin. Deze week kwam daar Louis Theroux bij. De documentairemaker komt voor de BBC met The Cult of Joe Exotic.

Joe Exotic in gevangenis

Joe Maldonado-Passage, oftewel Joe Exotic, zit nog altijd zijn 22-jarige gevangenisstraf uit voor zeventien vergrijpen van dierenmisbruik. Daarnaast dierenhandel, het doden van vijf tijgers en het proberen in te huren van een huurmoordenaar. Op dit moment zit Joe Exotic in het Federal Medical Center in Fort Worth, Texel vanwege een bloed-immuunziekte. Zijn advocaat Francisco Hernandez maakt zich zorgen om Exotic, omdat hij veel gewicht is verloren. In januari hoopte de voormalig dierentuin eigenaar om gratie te krijgen van Donald Trump. Geluiden waren dat er al een limousine voor de gevangenis klaar zou staan. Liefst 140 mensen kregen gratie, maar de gewezen president werkte niet mee aan de plannen van Exotic. Het leverde deze boze tweet op.

Carole Baskin steeds vaker beschuldigd

Dacht Carole Baskin dat met de gevangenisstraf voor Joe Exotic haar leven rustiger zou worden, het liep even anders. Door de Tiger King-documentaire laaide alle onrust rondom haar zelfs weer op, vooral omdat ze nog altijd verdacht wordt voor de dood van haar voormalig man Don Lewis. Hij verdween in augustus 1997, waarna Carole het fortuin in handen kreeg. Terwijl ze niets te maken wil hebben met een mogelijk tweede seizoen, was ze afgelopen najaar wel te zien in Dancing with the Stars. Samen met haar huidige man Howard is ze nog altijd bezig om de Big Cat Act door de politieke molen te krijgen, zodat het niet langer is toegestaan om grote katten als huisdieren te houden.

Land van Joe naar Carole

Een opmerkelijke ontwikkeling in de vete tussen Joe Exotic en Carole Baskin kwam afgelopen zomer. Het land waarop de dierentuin van Exotic bevestigd was werd namelijk overgenomen door Baskin. Ze had hem aangeklaagd omdat hij voor zijn shows als naam Big Cat Rescue Entertainment gebruikt, een directe verwijzing naar het opvangcentrum van Baskin genaamt Big Cat Rescue. De rechter oordeelde dat er een schadevergoeding van 1 miljoen dollar betaald moest worden. Aangezien Exotic die bedrag niet kon ophoesten, moest dit worden afbetaald door middel van het stuk land.

Jeff Lowe nu ook in de problemen

Aan het einde van Tiger King werd de dierentuin van Joe Exotic overgenomen door Jeff Lowe. Door de uitspraak van de rechter moest hij binnen drie maanden het stuk grond verlaten. Geen al te groot probleem, want hij bouwde samen met Lauren Lowe een nieuwe dierentuin in Thackerville, Oklahoma. Daar zijn echter veel grotere problemen ontstaan voor Lowe. In november klaagde het ministerie van Justitie hen zelfs aan vanwege vermeende schendingen van het illegaal nemen, bezitten en vervoeren van beschermde dieren. Daarbij onder meer een grizzlybeer, ringstaartmaki’s, tijgers en leeuwen. De gezondheid van de dieren zou daarbij ook ernstig in gevaar worden gebracht. Ook werd een motie ingediend dat ze zich moesten houden aan de Animal Welfare Act.

Joe’s slotakkoord? Een schoenenlijn

Hoe slecht het ook met Joe mag gaan, hij probeert wel in de picture te blijven. Daarvoor heeft hij nu een schoenenlijn gelanceerd, samen met streetwearmerk Odaingerous. Het gaat om drie verschillende paar schoenen, uiteraard met een vette panterprint. Eerder kwam hij ook al met een kledinglijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?