Laatste nieuws over Netflix

Tips + veelgestelde vragen downloaden Netflix

Netflix heeft sinds december 2016 offline kijken beschikbaar gemaakt. Op je tablet en smartphone kun je films, series en documentaires downloaden, zodat je in de bus of de trein kunt kijken. Maar ook bijvoorbeeld tijdens je vakantie zonder dat je altijd wifi hoeft te hebben. We hebben voor jullie een aantal tips en de antwoorden op veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Let op je dataverbruik tijdens downloaden

Het downloaden van titels op Netflix geeft je de kans om offline te kijken en dus dataverbruik te besparen. Maar let op, het downloaden zelf kost uiteraard wel dataverbruik. Zorg er dus voor dat je wel een stabiele wifi-verbinding hebt op het moment dat je titels gaat downloaden. Films, series en documentaires downloaden kost je evenveel dataverbruik als streamen. Handig als je een wifi-verbinding hebt, maar nogal zuur als je in één keer 250 mb van je databundel kwijt bent. Netflix geeft je daarnaast de optie om ieder risico uit te sluiten. Bij de instellingen van je app (onderaan in het menu te vinden), kun je bij ‘downloads’ een vinkje aanzetten dat er alleen gedownload mag worden via wifi.

Check het ‘beschikbaar voor downloaden’ overzicht

Je kunt al je favoriete titels afgaan om te kijken of je deze kunt downloaden, maar het kan ook gemakkelijker. In het menu heeft Netflix namelijk een regel toegevoegd: ‘Beschikbaar voor downloaden’. Op deze pagina vind je in de app en op de webversie overzichtelijk en per categorie welke titels er te downloaden zijn. Dat scheelt je weer een heleboel gezoek.

Bespaar opslagruimte door videokwaliteit aan te passen

Ga je langer op pad en wil je meer titels downloaden? Dan kun je wel eens vastlopen met de opslagruimte op je telefoon. Een gemiddelde aflevering van een serie is namelijk gemiddeld toch al snel zo’n 250 MB. Dit kun je drastisch verminderen door een instelling te wijzigen. Als je in het menu van Netflix naar de app-instellingen gaat kun je de beeldkwaliteit van de downloads instellen. Hier kun je kiezen tussen Standaard (downloadt sneller en gebruikt minder opslagruimte) of Hoog (gebruikt meer opslagruimte).

Veelgestelde vragen over downloaden op Netflix

Tenslotte krijgen wij regelmatig een aantal vragen over downloaden en offline kijken op Netflix. Mochten we in de komende periode nog meer vragen krijgen, dan voegen we deze toe aan de lijst.

Hoe kun je titels op Netflix downloaden?

In dit artikel hebben we alle stappen uitgelegd om films, series en documentaires te downloaden op Netflix.

Kan ik ook op mijn pc titels van Netflix downloaden en kijken?

Nee, voorlopig is downloaden alleen mogelijk binnen de app van Netflix. Deze app is echter ook beschikbaar in de Windows Store op desktops en laptops. Op deze manier is het wel mogelijk om films en series van Netflix op de computer te downloaden.

Kun je titels ook downloaden naar een SD-kaart?

Ja, sinds de update van 24 januari 2017 is het mogelijk om titels te downloaden op de SD-kaart van een Android-apparaat.

Welke versies moet ik hebben van iOS of Android?

Om downloaden via Netflix mogelijk te maken zul je minimaal iOS 8.0 of Android versie 4.4.2 moeten draaien op je tablet of smartphone. Mocht je deze versies wel minimaal hebben, maar nog altijd niet kunnen downloaden? Check dan in de playstore of er niet een nieuwe versie van de app van Netflix beschikbaar is.

Kijk je automatisch offline als je een titel hebt gedownload?

Je kunt gedownloade titels alleen offline afspelen. Wifi wordt echter niet automatisch uitgeschakeld als je dit gaat afspelen, dit moet je eerst zelf uitzetten. Zit je op 4G, dan wordt automatisch de gedownloade versie bekeken als je deze selecteert om af te spelen via mijn downloads. Dan kijk je dus offline.

Hoeveel kan ik nog downloaden en hoeveel data neemt Netflix in?

Bij de instellingen van je app (te vinden onderin het menu) geeft Netflix weer hoeveel opslagruimte er op je telefoon nog over is, hoeveel er al is gebruikt en hoeveel Netflix daarvan in beslag heeft genomen.

Hoe verwijder ik gedownloade titels?

Titels kun je handmatig weer verwijderen, door bij mijn downloads op een titel te klikken. Daar zie je een blauw telefoontje staan met de optie ‘afspelen’ en ‘download verwijderen’. Wil je in één keer alle titels verwijderen? Bij de instellingen van je app (te vinden onderin het menu) geeft Netflix de optie om alle gedownloade titels in één keer te verwijderen. In juli 2018 introduceerde Netflix Smart Downloads en deze functie zorgt ervoor dat gedownloade afleveringen automatisch verwijderd worden, nadat er naar gekeken is.

Kan ik downloads ook via een andere mediaspeler afspelen dan Netflix?

Nee, het is alleen mogelijk om de gedownloade titels af te spelen via de app van Netflix zelf.

Waarom kan ik niet alle afleveringen van een serie downloaden?

Sommige producenten hebben Netflix een limiet laten instellen op het aantal downloads van een bepaalde serie. Het kan dus voorkomen dat je niet een geheel seizoen of serie kunt downloaden.

Komen alle titels in de toekomst beschikbaar om offline te kijken?

Netflix is in gesprek met producenten om alle titels beschikbaar te maken, maar daar zal nog enige tijd overheen gaan. Dit is echter dus wel de intentie van Netflix om alles beschikbaar te maken om offline te kunnen kijken.

Zijn de gedownloade titels ook beschikbaar in het buitenland?

Gedownloade titels zijn ook in andere Europese landen te bekijken. Buiten Europa is het afhankelijk van of de titel ook in dat land tot het aanbod van Netflix hoort. Is dat niet het geval, dan kun je de titel daar niet bekijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?