Laatste nieuws over Netflix

Titels van Netflix in de prijzen bij SAG Awards

In de Verenigde Staten zijn in de nacht van zondag op maandag de SAG Awards uitgereikt. In het Shrine Auditorium in Los Angeles vielen meerdere titels van Netflix en acteurs die in deze series spelen in de prijzen.

Eerder deze maand werden de Golden Globes al uitgereikt. Ook toen viel Netflix in de prijzen, met een Golden Globe voor The Crown als beste dramaserie, terwijl actrice Claire Foy een beeldje kreeg voor haar rol in de serie. De Golden Globes is een populariteitsprijs, terwijl de winnaars van de SAG Awards worden bepaald aan de hand van stemmen van collega’s. SAG is een vakbond voor filmacteurs in de Verenigde Staten en iedereen die hier bij is aangesloten heeft het recht om een stem uit te brengen.

Vier prijzen voor Netflix

Nominaties had Netflix genoeg voor de SAG Awards. In totaal maakten zestien titels en acteurs kans op een prijs en uiteindelijk gingen er hiervan vier naar Netflix. Zo won John Lithgow een SAG Award, vanwege zijn rol als Winston Churchill in The Crown. Ook Claire Foy werd weer aangewezen als beste actrice in een dramaserie. Zij won dus ook al een Golden Globe voor haar prestaties in The Crown, als Queen Elizabeth.

Waar voor Stranger Things de prijzen uitbleven bij de Golden Globes, was dat niet het geval bij de SAG Awards. De populaire Netflix Original Serie sleepte de prijs in de wacht in de categorie Beste Ensemble in een Dramaserie. Daarmee troefde Stranger Things onder andere The Crown en Game of Thrones af. Bij het in ontvangst nemen van de prijs door de cast van Stranger Things vond vermoedelijk het meest opmerkelijke moment van de avond plaats. David Harbour, Jim Hopper in Stranger Things, nam het woord en haalde flink uit naar de Amerikaanse President Donald Trump. Zijn speech gaat inmiddels viral op internet. Actrice en collega Winona Ryder had de heftige speech waarschijnlijk niet zien aankomen, gezien haar verbaasde blikken bij de uitspraken van Harbour.

Ook Orange is the New Black sleepte een hoofdprijs in de wacht. Zij werden beloond met een SAG Award voor Beste Ensemble in een Komedieserie. De Netflix-serie had een succesvolle comeback met seizoen 4 en won de strijd om een SAG Award van andere populaire komedieseries. The Big Bang Theory, Modern Family, Veep en Black-ish maakten namelijk ook allemaal kans op de prijs.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?