Laatste nieuws over Netflix

Toch Nederlandse serie voor Netflix in aantocht

Binnen afzienbare tijd kunnen we mogelijk toch een Nederlandse serie op Netflix verwachten. Laatst leek die kans nog klein te zijn, toen de Nederlandse Publieke Omroep bekend maakte geen samenwerking aan te zullen gaan met Netflix om een serie te maken. Tuvalu Media is nu in gesprek gegaan met de online streamingsdienst om een Nederlandse serie te produceren.

Tuvalu Media creert en produceert producties voor de publieke en commerciële omroepen in Nederland. Ook voert het opdrachten uit voor Discovery Channel en National Geographic. Nu wil het dus ook gaan samenwerken met Netflix en mogelijk is daar volgend jaar al het eerste resultaat al van te zien. “Het ligt in de lijn der verwachting dat het er komt, maar niet op stel en sprong. Aan het eind van het jaar is de kogel misschien door de kerk. Dan zouden we eind volgend jaar wellicht de eerste serie kunnen zien”, vertelde Taco Zimmerman, directeur van Tuvalu.

Hoe de serie er precies uit zal gaan zien is natuurlijk nog niet bekend. Zimmerman verwacht er zelf wel een hoop van. “De bedoeling is om Nederlandse series te maken. Netflix is vooral een zender met dramaseries. Daar zijn ze naar op zoek, fictie. Het lijkt me stug dat ze iets willen dat al bestaat, ik ga uit van iets nieuws. Als je indruk wil maken, kom je met een vette, nieuwe titel. Maar over de inhoud hebben we nog niet gesproken.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?