Laatste nieuws over Netflix

Toekomst Joel Kinnaman ligt niet bij Altered Carbon

Er wordt hevig uitgekeken naar Altered Carbon, nadat het eerste deel vorige week zo succesvol dropte op Netflix. Inmiddels is het eerste seizoen gretig bekeken door de liefhebbers, maar mocht er een tweede seizoen besteld worden van Altered Carbon door Netflix, dan zullen er behoorlijk wat wijzigingen zijn.

Nog niet bevestigd

Het tweede seizoen van Altered Carbon moet nog door Netflix bevestigd worden. Gezien het succes van de serie en het feit dat de serie gebaseerd is op de verhalen van schrijver Richard K. Morgan en er drie boeken zijn verschenen is de verwachting dat er een vervolg zal komen.

Altered Carbon is het eerste boek van de drie van schrijver Morgan. In 2002 kwam Altered Carbon uit en het vervolg kwam in 2003, met als titel Broken Angels. Het derde en laatste deel kreeg Woken Furies mee als titel en werd in 2005 uitgebracht.

Altered Carbon seizoen 2 op Netflix

Mocht Altered Carbon seizoen 2 dus besteld worden door Netflix dan zullen vermoedelijk de verhalen uit de boeken van Morgan gevolgd worden. Ook in de vervolgboeken speelt Kovacs een belangrijke rol in de gebeurtenissen en dat zal ook in het vervolg van de serie zo zijn. Voor de makers is er dan wel een kleine uitdaging, want er wordt geen rekening mee gehouden dat Joel Kinnaman terug zal keren in Altered Carbon seizoen 2.

Vertrek Kinnaman

Joel Kinnaman zou volgens THR voor slechts één seizoen een overeenkomst hebben gesloten voor Altered Carbon. Deze week kwam bovendien het nieuws naar buiten dat Kinnaman een hoofdrol gaat spelen in een Amazon Original. Dat zorgt voor weinig ruimte in zijn agenda en bovendien had Kinnaman al laten doorschemeren dat hij niet zal terugkeren in een eventueel tweede seizoen van Altered Carbon. “Ik denk niet dat ik terugkeer in Altered Carbon seizoen 2. We hebben nog geen idee welke kant het tweede seizoen op gaat, maar ik denk dat zij de verhalen van de andere twee boeken zullen volgen. Die verhalen spelen zich af op totaal verschillende planeten, in totaal verschillende werelden. Ik denk dat het een anthologie wordt en dat een aantal personages uit het eerste seizoen ook te zien zullen zijn in het nieuwe seizoen. Maar niemand weet nog wat er gaat gebeuren in het tweede seizoen”, aldus de acteur in gesprek met TV Guide.

Kovacs blijft echter een belangrijke rol spelen in de verhalen en dus zal hij vermoedelijk gewoon te zien zijn in het eventuele tweede seizoen. Hij zal dan alleen niet gespeeld worden door Kinnaman, zoveel lijkt alvast duidelijk. De makers kunnen dat probleem echter vrij eenvoudig oplossen. Omdat Kovacs in een nieuwe sleeve terugkeert, kan Kinnaman makkelijk vervangen worden door een andere acteur die Kovacs zal spelen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?