Laatste nieuws over Netflix

Tom Hardy maakt spectaculaire comeback in Peaky Blinders 6

De release van het zesde en tevens laatste (boe!) seizoen van Peaky Blinders staat al weer voor de deur. En we kunnen alvast één verrassing verklappen: het personage Alfie Solomons van acteur Tom Hardy keert terug!

Niets is wat het lijkt…

Seizoen 2 van Peaky Blinders introduceerde Alfie Solomons, gespeeld door Hardy, en hij groeide al snel uit tot één van de bekendste en meest populaire gezichten van de hitshow. Alfie was niet alleen in het tweede, maar ook in het derde en vierde seizoen van Peaky Blinders te zien, en elke keer als hij in beeld was ging dat gepaard met rauwe actie. In seizoen 4 bereikte de clash van de leider van de Joodse bende in Camden Town met de Shelby’s (van hoofdpersoon Tommy Shelby, Cillian Murphy) een hoogtepunt en léék hij om het leven te komen.

Niets is echter wat het lijkt in Peaky Blinders en de finaleaflevering van het vijfde seizoen liet zien: Alfie is nog alive and kicking! Oké, zijn gezicht is dan wel mismaakt en hij gaat inmiddels door het leven met één oog minder, maar hij lééft en gaat dus een belangrijke rol spelen in seizoen 6!

Tommy Shelby krijgt het zwaar

Tommy Shelby krijgt vermoedelijk heel wat voor zijn kiezen in het laatste seizoen van Peaky Blinders. Showrunner Steven Knight vertelde onlangs op het BFI London Film Festival: “Tommy heeft een hele tijd opgesloten gezeten in zijn eigen binnenste, waarbij hij ijskoud overkwam. Toen ontmoette hij Grace en dat maakte alles anders, zij zorgde ervoor dat hij warmer werd. Haar dood stak daar meteen weer een stokje voor. Maar mijn strategie is altijd: ik bied de personages een pad richting blijdschap, om vervolgens een brug op te blazen waardoor ze hun bestemming niet kúnnen bereiken.”

In seizoen 5 van de serie zagen we dat Tommy het leven… niet helemaal meer zag zitten. Maar is de dood voor hem wel een oplossing? “Het is oké als je zegt: het maakt me niets uit als ik sterf, maar als je kinderen hebt ligt dat toch anders. Opeens gaat het niet meer alleen om jou, maar ook om je kroost…”

Geesten, geesten en nog meer geesten

Overigens is de comeback van Tom Hardy mogelijk niet de enige, want er zijn meerdere personages die ‘op zouden kunnen staan uit de dood’. Shelby wordt al sinds jaar en dag gekweld door ‘geesten’ uit zijn verleden, dus het is zeker niet uitgesloten dat seizoen 6 van Peaky Blinders een ‘feest der comebacks’ wordt. Komt Vicente Changretta terug? Arthur Shelby sr. misschien? Er zijn zó veel opties, die je allemaal in dit artikel kunt checken.

Het slotstuk van Peaky Blinder komt hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar óf de zomer van 2022 naar Netflix. Het is dan wel de laatste reeks, er is óók nog een film in de maak. Die gaat voorlopig echter nog niet in première…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?