Beste van de Maand Laatste nieuws over Netflix

TOP 5: De Fraaiste titels van december op Netflix

Jurassic World TOP 5 Netflix
December is een feestmaand, met evenementen als Sinterklaas en Kerstmis. Ook Netflix heeft er een feest van gemaakt, door zeer veel interessante films en series aan het aanbod toe te voegen. In totaal werden er 155 films, series en documentaires toegevoegd. Wij selecteerden hier weer de vijf fraaiste titels uit.

Freddy (seizoen 1)

Het aanbod met Nederlandse titels op Netflix is niet bijzonder uitgebreid. Het is des te leuker als er een serie of film van Nederlandse bodem wordt toegevoegd, zeker als het ook nog eens een kwaliteitstitel is. Dat is Freddy absoluut. Freddy is een miniserie over het leven van biermagnaat Freddy Heineken. In het verleden zijn er naar aanleiding van het boek van Peter R. de Vries al twee speelfilms over de ontvoering van Heineken gemaakt. In Freddy ligt de focus niet enkel en alleen op de kidnapping. In de serie, gemaakt in opdracht van de TROS, zien we Heineken ook als jonge knaap en hoe hij zich opwerkt in het bedrijf, dat onder zijn leiding uitgroeit tot een wereldmerk. Thom Hoffman speelt in de serie de rol van Freddy Heineken.

Bekijk deze serie op Netflix

The Jungle Book (2016)

Disney is enige tijd geleden een nieuwe weg ingeslagen. Nu er steeds minder successen geboekt worden met teken- en animatiefilms is er door Disney besloten om oude films in een nieuw jasje te steken. Dat is ook met The Jungle Book gebeurd. Dit populaire verhaal uit 1967 heeft een forse make-over ondergaan. The Jungle Book is in 2016 geen tekenfilm meer, maar een film met levensechte mensen én dieren. Met behulp van speciale technieken is het Disney gelukt om een geloofwaardige film te creëren en dat maakt indruk. De film draaide in 2016 in de bioscoop en kreeg ontzettend goede kritieken. Gelukkig is The Jungle Book nu ook op Netflix te zien.

Bekijk deze film op Netflix

Trapped (seizoen 1)

Van Scandinavische series kunnen veel abonnees van Netflix geen genoeg krijgen en wij zeker ook niet! Wat dat betreft was december weer een fantastische maand, want er werden zeer veel Scandinavische series toegevoegd door de streamingdienst. Trapped is daarvan onze favoriet. Trapped speelt zich af in het schitterende IJsland, waar een zware sneeuwstorm er voor zorgt dat een complete regio wordt afgesneden van de buitenwereld. Tijdens die sneeuwstorm wordt er een slachtoffer van een moord gevonden en dat zorgt voor veel spanning.

Bekijk deze serie op Netflix

Jurassic World

Het is niet veel filmmakers gegeven om een reeks succesvolle films te maken. Jurassic Park is zo’n filmreeks die rustig in het rijtje Star Wars, Harry Potter en James Bond geplaatst mag worden. Komt er een nieuwe film uit, dan trekt dat miljoenen mensen naar de bioscopen. Gelukkig is nu Jurassic World op Netflix te aanschouwen. Dit is de vierde film in de Jurassic Park-reeks en speelt zich 22 jaar na de eerste film af. Jurassic World is een themapark en na enkele succesvolle jaren neemt de interesse af. Om nieuwe bezoekers te trekken werd er een nieuwe dinosaurus ontwikkeld in het lab, maar dat heeft desastreuze gevolgen.

Bekijk deze film op Netflix

Hip Hop Evolution

Netflix kwam in 2016 met de serie The Get Down, over de opkomst van onder andere de hiphop muziek in New York. Later zou die muziek de hele wereld veroveren. In het verlengde daarvan verscheen in december ook een documentaire over het muziekgenre. Met Hip Hop Evolution gooit Netflix andermaal hoge ogen. In deze documentairereeks gaat rapper Shad Kabango op pad en praat met invloedrijke personen uit zijn vakgebied. Collega’s, dj’s en muziekbonzen komen aan het woord om te praten over de evolutie van hiphop tussen de jaren 70 en 90. De docu Hip Hop Evolution wordt door de muziekliefhebbers enorm gewaardeerd.

Bekijk deze serie hier

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?