Beste van de Maand Laatste nieuws over Netflix

TOP 5: De Fraaiste titels van september op Netflix

Top 5 Netflix September
Wat is september een geweldige maand geworden. Niet alleen konden we in Nederland genieten van een heerlijke nazomer, Netflix voorzag het aanbod van veel en kwalitatief hoogstaand aanbod. Zodoende zijn we er nu helemaal klaar voor om de koude wintermaanden in te gaan. Het vele nieuwe aanbod maakte het kiezen van de vijf fraaiste titels van de maand september er niet makkelijker op, maar onze keuzes zijn hier op gevallen:

Downton Abbey

Twee jaar na het vierde seizoen is dan ook eindelijk seizoen 5 van Downton Abbey op Netflix verschenen. Het is één van de meest populaire Britse series, maar na oktober 2014 bleef het op Netflix lange tijd stil wat deze reeks betreft. In september was Downton Abbey seizoen 5 daar opeens. De serie over de aristocratische familie Crawley en hun bedienden is daarmee weer iets meer compleet geworden op Netflix. In totaal zijn er zes seizoenen gemaakt van Downton Abbey. In het negen afleveringen tellende vijfde seizoen van Downton Abbey zijn er weer genoeg nieuwe uitdagingen voor de inwoners van Downton Abbey

Bekijk deze serie op Netflix

Pearl Harbor

Pearl Harbor baarde tijdens de lancering in 2001 veel opzien. Het maken van deze film, over de aanval op Pearl Harbor, kostte 140 miljoen dollar en in die tijd waren er amper duurdere films gemaakt. Het aangrijpende verhaal draait niet enkel en alleen om de aanval op de haven in Hawaii. Uiteraard is er ook een flinke dosis romantiek in het verhaal ingebouwd door de makers. Rafe McCawley en Danny Walker zijn vliegeniers van de US Airforce. Als Rafe na een ongeluk doodverklaard wordt krijgt Danny een relatie met de weduwe van Rafe. Als Rafe later toch in leven blijkt breekt er ruzie uit tussen de twee. Op dat moment plaatsen de Japanners de verrassingsaanval op Pearl Harbor en moeten Rafe en Danny hun ruzie parkeren om in de tegenaanval te gaan.

Bekijk deze film op Netflix

Narcos

Vorig jaar was Narcos één van de onverwachte parels van Netflix. In 2016 verscheen het tweede seizoen en was het afwachten of het eerste seizoen overtroffen kon worden. De lat lag dus hoog, maar het lijkt Netflix en de makers van Narcos toch gelukt. Ook seizoen 2 ging er bij veel kijkers al in als koek. Lang was het de vraag of er na het tweede seizoen nog wel genoeg materiaal over was om te vertellen in eventuele volgende seizoenen. Die twijfel was van korte duur, want zeer kort na de lancering van Narcos seizoen 2 kwam Netflix al met verlossend nieuws. Er zullen namelijk nog zeker twee seizoenen van Narcos gemaakt worden, maar dan wel met een aantal nieuwe verhaallijnen.

Bekijk deze serie op Netflix

Publieke Werken

Nederlanders zijn vaak niet erg enthousiast over films van eigen bodem, maar voor Publieke Werken lijkt een uitzondering gemaakt te worden. Deze film, geregisseerd door Joram Lürsen, werd niet alleen positief beoordeeld door de kijker. Ook recensenten deelden hoge cijfers (of sterren) uit aan de Nederlandse film, die na Michiel de Ruyter de duurste Nederlandse productie ooit is. Het historische drama speelt zich af in 1888 en is gebaseerd op het boek van Thomas Rosenboom. Publieke Werken gaat over de bouw van het Victoria Hotel, tegenover het Centraal Station in Amsterdam. Hiervoor moet vioolbouwer Vedder, die op de beoogde locatie van het hotel woont, wel uitgekocht worden. Dat levert problemen op.

Bekijk deze film op Netflix

Once Upon a Time

Het verschijnen van het vijfde seizoen van Once Upon a Time op Netflix behoorde absoluut tot één van de vele hoogtepunten van september. Al jaren is deze serie enorm populair en dus werd er ook met veel enthousiasme gereageerd op het verschijnen van dit vijfde seizoen. In dit vijfde seizoen wordt alles anders, omdat Emma tegen het einde van de vierde reeks in de wolk van duisternis wierp. Emma transformeert tot the Dark One, maar toch gaat zij op zoek naar Merlin, de hoop om de duisternis te verdrijven. Emma krijgt hulp, maar lukt het ook daadwerkelijk om een einde aan de duisternis te maken?

Bekijk deze serie op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?