Laatste nieuws over Netflix

Troll 2 is in de maak; Noorse berg komt opnieuw tot leven

Troll gaat verder. De Noorse film was in 2022 een groot succes op Netflix en er werd al gelijk gesproken over een vervolg. Deze blijkt nu officieel in productie te zijn.

Nog wel twee films?

“Als filmmaker heb je altijd de ambitie om iets te maken dat langer door kan dan één film. Natuurlijk hebben we de gedachte een sequel en misschien zelfs nog wel twee films.” Zo liet filmmaker Espen Horn kort na de release in december weten aan What’s on Netflix. Groen licht had Horn nog niet gehad van Netflix. “Behalve dat het een fantastische samenwerking was we het met alle liefde nog een keer zouden doen.”

Troll 2 in de maak

Driekwart jaar later kan Horn wel doorpakken. Netflix heeft namelijk besloten om Troll 2 te laten maken. Met hetzelfde team, van regisseur Roar Uthaug, schrijver Espen Auken en producenten Horn en Kristian Strand Sinkerud. De synopsis van Troll 2 hebben de makers nog niet bekendgemaakt, behalve dat we weer terug zullen gaan naar de Noorse sprookjeswereld. In het eerste deel ontwaakte in het Dovregebergte een gigantisch ‘monster’, dat alles vernietigt op weg naar Oslo.

Nog even geduld

We zullen nog wel even geduld moeten hebben voor Troll 2. De opnames staan namelijk gepland voor 2024, waardoor een release te verwachten valt voor 2025. Of als het mee zit aan het slot van 2024.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?