Trailers

True crime: The Innocence Files over acht onschuldig veroordeelden

The Innocence Files is de true crime-docuserie van april op Netflix. De afgelopen maanden is iedereen in de ban geweest van onder meer Don’t F*** With Cats en Tiger King. The Innocence Files laat een hele andere kant van de true crime zien.

Jarenlang onschuldig achter de tralies

Acht individuele zaken worden belicht, waarbij in alle gevallen iemand jarenlang onterecht in de gevangenis heeft gezeten. Innocence Project is in het leven geroepen om mensen te helpen die onterecht zijn veroordeeld. In veel gevallen is hun zaak uitzichtloos, ondanks dat het bewijs waarvoor ze zijn veroordeeld vaak flinterdun is.

Vrijwillgers tegen het rechtssysteem

Een groep vrijwilligers werkt dan ook dag en nacht door om te proberen om een veroordeling terug te draaien. Daarbij wordt, zoals ook onder meer in het tweede seizoen van Making a Murderer uitgebreid behandeld, nog maar eens duidelijk hoe het rechtssysteem in de Verenigde Staten werkt. Of beter gezegd: niet goed werkt. En wanneer blijkt dat er fouten gemaakt zijn, hoe groot de gevolgen hiervan zijn. Niet alleen voor de ten onrechte veroordeelde, maar voor veel meer betrokkenen. Het volledige seizoen van The Innocence Files is te zien op woensdag 15 april.

Bekijk de trailer van The Innocence Files

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?