Laatste nieuws over Netflix

Twee vrouwelijke Netflix-winnaars bij Golden Globes

Netflix heeft twee Golden Globes in de wacht gesleept. De streamingdienst werd overladen met nominaties, maar de grote prijzen gingen toch aan Netflix voorbij. Wel was het raak voor twee vrouwen.

Opnieuw Queen Elizabeth

The Crown redde het niet als beste dramaserie, die prijs ging naar Succession. Wel is Olivia Colman gekozen tot de beste actrice in een dramaserie voor haar vertolking van Queen Elizabeth. Dit is een opvallende prijs, want Claire Foy speelde Elizabeth in de eerste twee seizoenen. En ook Foy kreeg in 2017 een Golden Globe voor haar eerste seizoen als de Queen. Andere serieprijzen bleven uit. Zo waren The Kominsky Method, The Politician en Unbelievable nog genomineerd. Fleabag en Chernobyl werden echter gekozen tot de beste komedieserie en beste miniserie.

Eén filmprijs

Netflix zet steeds meer in op films en ook hiervoor waren er heel veel Golden Globe-nominaties. The Irishman, Marriage Story én The Two Popes waren genomineerd voor beste dramafilm, toch ging 1917 er met de hoofdprijs vandoor. Voor Marriage Story was er uiteindelijk wel een gouden beeldje. Laura Dern won deze voor de beste vrouwelijke bijrol in een film. De inmiddels 52-jarige heeft daarmee al haar vijfde Golden Globe te pakken, de eerste won ze al in 1993 voor haar rol in Recount.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?