Laatste nieuws over Netflix

Tweede seizoen Barbaren onderweg naar Netflix

Barbaren seizoen 2 is onderweg naar Netflix. Tijdens Geeked Week, waar de streamingdienst heel veel nieuwe content aankondigt, zijn de eerste beelden getoond van het vervolg. We gaan dit najaar weer terug in de tijd van de Romeinen.

Germanen versus Romeinen

Voor wie Barbaren seizoen 1 niet gezien heeft: deze serie neemt je mee naar de begin van de jaartelling! We zien dat de Germaanse stammen op dat moment flink gebukt gaan onder de tirannie van het machtige Romeinse keizerrijk. En het lukt de Germanen, de barbaren, maar niet om een vuist te maken tegen de pretorianen… Dat komt vooral door onderlinge vetes, maar er komt verandering in als Arminius (gespeeld door Laurence Rupp) het nieuwe stamhoofd wordt van de Cherusci. Hij is opgegroeid bij de Romeinen, maar heeft Barbaars bloed. Zijn jeugdvrienden Thusnelda (Jeanne Goursaud) en Folkwin Wolfspeer (David Schütter) willen eerst niets van hem weten, maar langzaam gaat het knagen bij Arminius.

Hoge scores

Het plot van Barbaren klopt van geen kant, historisch gezien dan. Dat maakt de kijker én de recensent echter helemaal niets uit, gezien de hoge scores van de serie op (vooral) Rotten Tomatoes (86 procent fresh) en IMDb (een alleszins acceptabele 7,2). Dat er een tweede seizoen van de serie op komst is, is dan ook geen verrassing.

Barbaren seizoen 2 op Netflix

Nu zijn de eerste beelden getoond, want de opnames zijn al lang en breed afgerond. Op dit moment buigt men zich nog over het productieproces, maar de release staat gepland voor de herfst van 2022. Hieronder kun je de aankondiging bekijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?