Laatste nieuws over Netflix

Tweede seizoen Bodyguard komt steeds dichterbij

Bodyguard verscheen in het najaar van 2018 voor het eerst in Groot-Brittannië en werd later ook beschikbaar in de rest van de wereld. Het eerste seizoen werd een groot succes en behaalde op IMDb een knappe 8,1. Sindsdien is er meerdere keren gesproken over een vervolg, maar de kogel is nog niet door de kerk. Toch heeft uitvoerend producent Simon Heath goede hoop voor de toekomst van Bodyguard.

Richard Madden

Hoofdrolspeler Richard Madden liet al vrij snel na de lancering van het eerste seizoen weten open te staan voor een vervolg. Madden was in de serie verantwoordelijk voor de rol van David Budd. Ook maker Jed Mercurio was toentertijd positief. “Het zou geweldig zijn om een tweede seizoen te krijgen. We willen graag meer doen. We stellen het op prijs dat de fans hongerig zijn een vervolg. Er moet echter veel geregeld worden voor een tweede seizoen en we werken eraan.”

Omgeslagen

Die positiviteit sloeg in mei 2019 plots om toen een akkoord over een tweede seizoen lange tijd uitbleef. “We zijn nog steeds in gesprek. We kijken nu naar de logistiek voor een eventueel tweede seizoen. We hebben het eindpunt van die discussies nog niet bereikt”, aldus Richard. Sindsdien is het eigenlijk onduidelijk of er nou wel of geen tweede seizoen komt. Tot deze week, want Heath helderde het één en ander op in een interview met Metro dat voornamelijk ging over Line of Duty.

Goede hoop

In dat interview kreeg Heath de vraag voorgelegd of het tweede seizoen van Bodyguard al geschreven wordt. “Bodyguard is een groot project om weer in elkaar te zetten. Ik ben er redelijk zeker van dat we het te zijner tijd zullen zien. Met Line of Duty weten we opnieuw niet of seizoen zes het laatste zal zijn”, aldus Heath. We hoeven de hoop op een tweede seizoen van Bodyguard dan ook nog niet op te geven.

Verhaallijn

In het eerste seizoen van Bodyguard werden we meegenomen naar het verhaal van David Budd. De oorlogsveteraan slaagde er eerder in om een terreuraanslag te verijdelen en nu staat hij voor een nieuwe uitdaging. Hij krijgt de taak om een politica te beschermen wiens standpunten niet de zijne zijn. Het brengt hem in een flinke tweestrijd.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Bodyguard seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?