Laatste nieuws over Netflix

Tweede seizoen The Haunting of Hill House besteld: Bly Manor

The Haunting of Hill House Netflix (1)

The Haunting of Hill House keert terug op Netflix voor een tweede seizoen. De streamingdienst heeft namelijk een overal deal gesloten met makers Mike Flanagan en Trevor Macy. Het zal gaan om een anthologie serie onder de naam ‘The Haunting’, waardoor Michiel Huisman niet zal terugkeren.

In het spoor van American Horror Story

Het eerste seizoen van The Haunting of Hill House verscheen met Halloween en werd zeer goed ontvangen. De roep om een vervolg was groot, maar tegelijkertijd was het eerste seizoen een afgerond verhaal. Daarop werd al snel gedacht aan het spoor dat bijvoorbeeld American Horror Story bewandelde, maar ook bijvoorbeeld Fargo en American Crime Story. Een serie met in ieder seizoen een losstaand verhaal, kortom een zogenaamde anthologie serie.

The Haunting of Bly Manor

Op deze manier krijgt The Haunting of Hill House nu ook een vervolg in de reeks The Haunting. Met een tweede seizoen onder de naam The Haunting of Bly Manor. Netflix heeft een meerjarige deal gesloten met Flanagan en Macy. Het tweetal zal meerdere producties gaan maken voor Netflix, waaronder een vervolg van The Haunting. Eerder waren ze op Netflix ook al verantwoordelijk voor de Gerald’s Game, een verfilming van een boek van Stephen King.

Geen Michiel Huisman meer

Over het nieuwe verhaal van The Haunting is al redelijk wat bekend. De afleveringen van The Haunting of Bly Manor zijn gepland voor 2020 en wordt gebaseerd op de psychologische gothic horrorboek The Turn of the Screw van Henry James. Het verhaal speelt zich bijna volledig af in een oud landhuis. Twee wezen worden verzorgd door een jonge gouvernante. Het verhaal zal dus geen enkel verband hebben met het eerste seizoen van The Haunting of Hill House. Dit zorgt er dus voor dat we wel zeker weten dat er geen rol is weggelegd voor Michiel Huisman.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?