Laatste nieuws over Netflix

Tweede seizoen van bewierookt Sacred Games besteld

Sacred Games seizoen 2 Netflix

Netflix heeft Sacred Games seizoen 2 besteld. Ruim twee maanden geleden werd de Netflix Original uit India gelanceerd en de reeks werd ontzettend goed ontvangen, getuige de uitstekende cijfers op IMDb en Rotten Tomatoes. Ook Netflix zelf is tevreden over Sacred Games en wil dus meer van de serie.

Vikram Chandra

Sacred Games is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Vikram Chandra. Zijn boek groeide uit tot een bestseller en draait om verraad, misdaad, passie en spanning. Dit alles speelt zich af in de onderwereld van Mumbai in India.

Sacred Games seizoen 2 op Netflix

Nu Sacred Games seizoen 2 is besteld door Netflix kan het werken aan het vervolgverhaal beginnen voor de makers van de reeks. De verwachting is dat de opnames dit najaar nog zullen beginnen in India en gaat verder met Sartaj Singh, die de stad wil redden. Ook Ganesh Gaitonde, die in het eerste seizoen een belangrijke rol speelde, zal wederom terugkeren in Sacred Games seizoen 2. Hetzelfde geldt voor Guruiji, die in het eerste seizoen de ‘derde vader’ van Gaitonde speelde.

Ook achter de schermen verandert er niet veel bij Sacred Games. Voor het tweede seizoen zijn Vikramaditya Motwane en Varun Grover wederom aangewezen als de showrunners voor de serie. Anurag zal de regie weer voor zijn rekening nemen. Als nieuwe naam is Neeraj Ghaywan toegevoegd aan de crew. Ghaywan gaat aan de slag als screenwriter voor Sacred Games.

Belangrijk voor Netflix

Sacred Games is voor Netflix een belangrijk onderdeel van de strategie om te groeien in India. De streamingdienst ziet daar een enorme afzetmarkt, aangezien het meer dan één miljard inwoners telt. De afgelopen jaren heeft Netflix al stappen genomen om er voor te zorgen dat het laagdrempeliger wordt om gebruik te maken van de dienst in minder ontwikkelde landen, waar bijvoorbeeld internet minder vanzelfsprekend is. De downloadfunctie biedt hiervoor uitkomst.

Daarnaast moet Netflix de markt in India natuurlijk ook aanspreken met content. De afgelopen jaren zijn er al fors wat Bollywood-films toegevoegd aan het aanbod, maar worden er inmiddels ook Netflix Originals gemaakt in India. Sacred Games is daar een zeer geslaagd voorbeeld van, maar recentelijk verscheen bijvoorbeeld ook de horrorserie Ghoul op Netflix.