Laatste nieuws over Netflix

Twijfel over het lot van Stranger Thing’s Hopper: “Hij verdiende dit”

Het einde van Stranger Things 3 bracht grote vertwijfeling over het lot van agent Hopper. Is hij dood bij de grote ondergrondse ontploffing of is hij door de Russen gevangen genomen? Acteur David Harbour heeft olie op het vuur gegooid met zijn optreden bij Late Night with Seth Meyers, waarin de schrijvers van de serie ook hun twijfel uitspraken.

Wie is The American?

In Hawkins nam iedereen aan het einde van Stranger Things seizoen 3 aan dat Hopper is overleden. Maar de aftiteling van de reeks zaaide voor twijfel én vooral hoop bij de fans van het personage. In de Russische gevangenis spreken de bewakers namelijk over ‘The American’. Het is de opmaat naar het vierde seizoen en het kan toch niet anders dan dat met The American Hopper wordt bedoeld?

Hopper is een zak die de rekening een keer moet betalen

Om uitsluitsel te krijgen zullen we moeten wachten tot het inmiddels aangekondigde vierde seizoen. Maar David Harbour, de vertolker van Hopper, zaait alvast wat verwarring. Dat deed hij in de talkshow van Seth Meyers. Als fan van de reeks wil Meyers uiteraard weten hoe het met Hopper verder gaat. De reactie van Harbour is opvallend. “Ik wist dat Hopper een keer een opoffering moest maken, want uiteindelijk is hij gewoon een zak. En daar moet hij een keer de rekening voor betalen. In dacht dus ook dat Hopper dood was, tot ik het script las over The American. ‘Dat moet ik wel zijn toch’, dacht ik. En daarna heb ik niet veel meer gehoord…”

Duffer Brothers pluizen het nog uit

Het antwoord weet Harbour dus nog niet, of wil hij nog niet vertellen. Daarvoor moeten we bij de schrijvers van Stranger Things zijn, de Duffer Brothers. En uiteraard belt Harbour live in de uitzending met het tweetal. “Of Hopper dood is? Eigenlijk zijn we dat ook nog aan het uitpluizen.” Kortom we weten nog net zo weinig als voor het gesprek en zullen moeten wachten tot vermoedelijk eind 2020 voor de echte antwoorden.

Bekijk het hele gesprek van David Harbour bij Seth Meyers

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?