Laatste nieuws over Netflix

Tygo Gernandt scoort rol in The Last Kingdom

In het derde seizoen van The Last Kingdom zal Tygo Gernandt een rol spelen. De Nederlander kruipt in de huid van Jackdaw en is komende maand al te zien in het nieuwe seizoen van de historische serie.

Gernandt na Rutger Hauer

The Last Kingdom begon als BBC-serie, waarbij Netflix de streamingrechten had. Inmiddels is het een volledige Netflix-productie en zal op 19 november het nieuwe seizoen verschijnen. Het is alleen nog niet bekend wanneer de serie in Nederland een vervolg zal krijgen. Het is voor de tweede keer dat er een Nederlander in de serie speelt, want Rutger Hauer was in het openingsseizoen King Ravn. Een ex-soldaat en voormalig Viking-vorst.

Uhtred of Bebbanburg

Nu is het dus aan de beurt aan Gernandt, die met zijn lange haren en stoere looks perfect past in de serie. The Last Kingdom is gebaseerd op de boekenreeks The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Rond het jaar 872 draait de serie rondom Uhtred of Bebbanburg. Hij wordt als jongeling gevangen genomen en groeit op bij de Vikingen. Langzaam wordt het zijn eigen familie, tot ook de Vikingen worden aangevallen.

Leestip: Onze Flix Tip over The Last Kingdom

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?