Laatste nieuws over Netflix

Uitkomsten Netflix-Nederland.nl Onderzoek 2016

Netflix Onderzoek 2016
De afgelopen weken was het op onze website mogelijk om deel te nemen aan Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek 2016. Jullie hebben massaal gehoor gegeven aan ons verzoek om een mening over Netflix te geven. De resultaten hiervan bespreken we in dit artikel en onderaan zijn de grafieken terug te vinden. Tevens maken we de winnaars van de shirts bekende, welke we ook per mail zullen benaderen.

Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek bestond ook dit jaar weer uit verschillende onderdelen. Zo waren wij benieuwd naar de mening van onze bezoekers over de kwaliteit van het aanbod in het algemeen, maar ook over de series. Daarnaast probeerden wij in kaart te brengen wat de favoriete films en series van de bezoekers van onze fansite over Netflix. Hierbij ging het om zowel de aangekochte films en series, als de Originals van Netflix. Ook probeerden wij meer te weten te komen over het kijkgedrag.

Tevredenheid over aanbod Netflix

Het aanbod van Netflix is uiteraard zeer belangrijk en uit Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek blijkt dat er tevredenheid heerst over de kwaliteit van de beschikbare titels. Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek beoordelen het totale aanbod met een 8.0. Bijna een kwart van de stemmen deelde zelfs een negen uit. Slechts 28 keer werd er een onvoldoende uitgedeeld. Als we besluiten een film of serie op te zetten via Netflix, dan wordt dat in de meeste gevallen bekeken op een Smart TV (39,2%) en bevinden we ons in de woonkamer. De grootste groep (28.7%) spendeert zo’n vijf tot acht uur per week aan Netflix.

De downloadfunctie moet nog ontdekt worden

Er was al heel lang vraag naar en sinds november kan het ook: downloaden via Netflix. Toch blijkt uit Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek dat we deze offline-functie nog niet massaal zijn gaan gebruiken. Bijna vier op de vijf mensen heeft aangegeven dat zij nog geen gebruik gemaakt hebben van de offline-functie die Netflix biedt. Wellicht moeten we er nog een beetje aan wennen dat een internetverbinding geen vereiste meer is om te Netflixen.

De beste titels op Netflix

De strijd tussen de beste nieuwe Netflix Original ging tussen The Crown en Stranger Things. Dit zijn dan ook de meest besproken Originals van 2016 en uiteindelijk kreeg Stranger Things de meeste stemmen (30,4%). Het beste nieuwe seizoen van een Netflix Original was volgens de bezoekers van onze website seizoen 4 van House of Cards en daarmee bleef Frank Underwood Orange is the New Black nipt (21%) voor. The 100 is door jullie uitgeroepen tot beste aangekocht serie (14,4%). Ook How To Get Away With Murder (12%) en Designated Survivor (11,2%) mochten het podium betreden.

In 2016 lanceerde Netflix ook veel Original Films en ook hier is gretig naar gekeken. Met 18.6% van de stemmen werd The Fundamentals of Caring uitgeroepen tot beste Netflix Original Film, voor True Memoires of an International Assassin en The Siege of Jadotville. De de beste aangekochte film op Netflix werd, hoe kan het ook anders, de volledige Star Wars-filmreeks. Beste documentaire van 2016 op Netflix is volgens onze websitebezoekers Amanda Knox.

Jongens tegen de meisjes

De verhouding man/vrouw in Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek lag mooi dicht bij elkaar. Van de deelnemers was 53,5% man, 46,5% vrouw. In de voorkeuren waren uiteraard een aantal verschillen waar te nemen. Zo kozen de vrouwen The Fundamentals of Caring tot beste Original Film en de mannen kozen voor The Siege of Jadotville. De nieuwe Netflix Original Series The Crown, Stranger Things en Gilmore Girls waren onder de vrouwen het meest populair. Bij de mannen lag dat iets anders: Stranger Things op één, gevolgd door The Crown en Luke Cage.

Winnaars Netflix-shirt

Zoals beloofd geven we ook Netflix-shirts weg aan twee deelnemers aan Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek 2016. Daisy Klein en Mark Tielen hebben van ons bericht gehad dat zij gewonnen hebben. Zij mogen een Netflix-shirt uitkiezen!
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?