Laatste nieuws over Netflix Uitzendschema

Dit is het uitzendschema van het restant van Star Trek: Discovery

De mid-season break van Star Trek: Discovery is ingegaan. Tot het nieuwe jaar ligt de serie stil, maar gelukkig is inmiddels het uitzendschema van de resterende afleveringen van Star Trek: Discovery seizoen 1 bekend en dus kun je je agenda er bij pakken.

Mid-season break

Op 13 november verscheen de negende aflevering van Star Trek: Discovery seizoen 1 op Netflix. Dit was de laatste aflevering van het kalenderjaar. Begin 2018 worden de afleveringen dan weer hervat.

Dat Star Trek: Discovery vanaf half november zo’n twee maanden stil ligt op Netflix heeft te maken met het feit dat CBS All Acces de afleveringen inplant. Zij bezitten in Amerika de rechten van de serie en dus bepalen zij het uitzendschema. Netflix kocht later de wereldwijde streamingrechten, maar het gevolg is wel dat zij afhankelijk zijn van de uitzendingen van CBS All Acces in Amerika. Netflix mag de nieuwe afleveringen namelijk beschikbaar stellen, 24 uur na de uitzending in Amerika.

Negen om zes

In totaal bestaat Star Trek: Discovery seizoen 1 uit vijftien afleveringen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat acht van de vijftien afleveringen in 2017 uitgezonden zouden worden en de resterende zeven in 2018. CBS besloot tijdens het seizoen echter dat ook aflevering 9 nog in 2017 getoond zou worden. In 2018 staan er dus nog zes afleveringen op ons te wachten. Op 12 februari wordt de voorlopig laatste aflevering van Star Trek: Discovery op Netflix verwacht. Daarna begint het wachten op het reeds aangekondigde tweede seizoen.

Aflevering Titel Op Netflix
8 Si Vis Pacem, Para Bellum 6 november
9 Into the Forest I Go 13 november
10 Despite Yourself 8 januari
11 The Wolf Inside 15 januari
12 Vaulting Ambition 22 januari
13 What’s Past is Prologue 29 januari
14 The War Without, the War Within 5 februari
15 Will You Take My Hand? 12 februari

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?