Laatste nieuws over Netflix

Undercover seizoen 4? “Als we dat zeggen, moeten we je omleggen”

Undercover seizoen 3 werkt toe naar de apotheose en ondertussen wordt er al reikhalzend uitgekeken naar een mogelijk vierde seizoen. Manify sprak uitgebreid met hoofdrolspelers Bob en Ferry, oftewel Tom Waes en Frank Lammers. En ze stelden uiteraard ook die ene vraag.

Journalist gevonden in sloot

Komt er een vierde seizoen van Undercover? “We kunnen dat nu wel tegen jou zeggen, maar dan moeten we je omleggen”, aldus een grappende Frank. “Dan is de volgende krantenkop: ‘Journalist gevonden in sloot’.” Daar kunnen de twee dus geen antwoord op geven, maar wel op veel andere vragen. Zo is ook Tom blij dat Frank weer een veel grotere rol heeft in Undercover 3, vooral na de vele klachten over het tweede seizoen.

Schrijvers rekening gehouden met wensen

“Ik was heel blij dat Frank terug was. In België was het nog iets minder dan in Nederland, maar je voelde het wel. Er is door de schrijvers veel rekening gehouden met Frank. Daardoor was hij ineens weer he-le-maal terug, en kon je vol aan de bak met hem. Dat was zalig. Ik heb mezelf in het vorige seizoen ook geamuseerd met de crew, laten we dat voorop stellen, maar dit is toch net effe anders. Die twee karakters – Ferry & Bob – heel de dag op de set samen. Dat was ongekend.”

Enorme lading

Ondanks tegenstrijdige belangen werken de twee rivalen in het derde seizoen samen. Frank Lammers: “Onder elke scène ligt een enorme lading. Van de twee seizoen ervoor, natuurlijk. Dat is grappig. Zet die twee samen in een auto, maakt niet uit waar ze naartoe gaan, en er is altijd een kans dat de één de ander op zijn gezicht slaat.” Tom vult aan: “We blijven tegenspelers, natuurlijk. Maar het geeft een compleet andere dynamiek. Een veel mooiere, vind ik. Ook al werken we samen: die twee blijven elkaar wantrouwen, haten. Alleen toch schept het een band als Bob & Ferry samen in de misère belanden van de Turkse maffia. Ze hebben dan toch iets aan elkaar. Ik vond dat geweldig om te spelen.”

➡ Uitzendschema Undercover seizoen 3

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?