Trailers

Unorthodox gebaseerd op waargebeurd verhaal Deborah Feldman

Unorthodox belooft in maart een bijzondere serie te worden op Netflix. In navolging van onder meer Unbelievable is er opnieuw een waargebeurd verhaal in een serie gegoten door de streamingdienst. Ditmaal het verhaal van Deborah Feldman, het verschijnt op 26 maart op Netflix

Esther Shapiro

De New York Times-bestseller Onorthodox van Deborah Feldman wist veel los te maken. Het verhaal is nu verfilmd met in de hoofdrollen Shira Haas, Jeff Wilbursch en Amit Ravah. Haas speelt Esther Shapiro, een jonge Joodse vrouw die haar leven achter zich laat.

Huwelijk tegen wil en dank

Tegen haar wil in is door haar familie alles al voor haar uitgezet. Een man, een huwelijk en een gezin. Esther Shapiro besluit te vluchten, om een nieuw leven op te bouwen in Berlijn. Daar ontdekt ze in eerste instantie ook een nieuw leven, maar haar verleden achtervolgt haar vanzelf.

Unorthodox gebaseerd op Deborah Feldman

De serie en het verhaal Unorthodox is gebaseerd op het leven van Deborah Feldman. Ze werd in 1986 geboren en opgevoed in Brooklyn, New York. Deborah werd streng opgevoed door haar oma, omdat haar moeder het geloof en de familie was ontvlucht. Op zeventienjarige leeftijd werd er een huwelijk voor Deborah ‘geregeld’ en twee jaar later werd ze moeder. Na een opleiding te hebben gedaan besloot ze in 2009 haar gemeenschap en man te verlaten, in 2014 reisde ze samen met haar zoon door naar Berlijn. Dat was voor haar de basis van het schrijven van haar verhaal, dat nu in een serie is gegoten.

Bekijk de trailer van Unorthodox

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?