Laatste nieuws over Netflix

Veelbesproken Ted Bundy-film in mei op Netflix

In korte tijd komt er een tweede Ted Bundy-titel op Netflix. Vanaf begin mei is de film Extremely, Wicked, Shockingly Evil and Vile te zien op de streamingdienst. Dit in navolging tot de Ted Bundy Tapes, eveneens gemaakt door Joe Berlinger.

Documentaire als startschot

Begin dit kalenderjaar werd de vierdelige documentairereeks Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes massaal bekeken. Niet eerder uitgezonden gesprekken met de seriemoordenaar in de dodencel gaven een completer beeld van één van de meest gevreesde personen uit de Amerikaanse geschiedenis.

Meer dan honderd vrouwen vermoord

In de jaren’70 en ’80 van de vorige eeuw vermoorde hij in ieder geval twintig vrouwen, want deze moorden heeft hij bekend. De schatting is echter dat hij meer dan honderd vrouwen om het leven zou hebben gebracht. Hij werd uiteindelijk ter dood veroordeeld.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

In navolging tot de documentairereeks heeft maker Joe Berlinger ook een speelfilm geproduceerd. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile vertelt het verhaal over Ted Bundy vanuit het oogpunt van zijn vriendin Liz. Zac Efron neemt de rol van Bundy op zich, Lily Collins is Liz.

Kritiek na bekendmaking

Toen bekend werd gemaakt dat Netflix de rechten had gekocht van Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile ontstond er direct ook kritiek. Ted Bundy zou te veel worden verheerlijkt in de film, dit in tegenstelling tot de documentaireserie. Vanaf 3 mei wordt duidelijk of dit daadwerkelijk het geval is, dan verschijnt de film op Netflix.

Bekijk de trailer van Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?