Laatste nieuws over Netflix

Veiligere streamingverbindingen per 2016

Netflix heeft bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend gemaakt dat er in 2016 gewerkt zal gaan worden met veiligere verbindingen. De doorvoering van de https-verbindingen neemt een flinke vaart nu Google heeft laten weten hier veel waarde aan te gaan hechten. Netflix ceo Reed Hasting legde de stap van Netflix uit tijdens de persentatie.

“In het komende jaar gaan we veranderen van http- naar https-verbinding, die wordt gebruikt tijdens het browsen door en streamen van onze content. Dit helpt ons de privacy van gebruikers te waarborgen, met name wanneer het netwerk onveilig is, zoals bij een openbaar wifi-netwerk. Daarnaast kunnen internetproviders of werkgevers het Netflix-verkeer dan niet meer inzien.”

Ledenaantal blijft groeien

Na een teleurstellend derde kwartaal in 2014 is Netflix inmiddels weer als een razende aan het groeien. Het laatste kwartaal van 2014 was al boven verwachting en dat is ook het geval voor het eerste kwartaal van 2015. In totaal verwelkomde Netflix liefst 4.9 miljoen nieuwe leden. Daardoor staat het totaal aantal abonnees al op 62,3 miljoen. Daarmee worden de verwachtingen van de analisten flink overtroffen. Eerder in de week werd al duidelijk dat er in Nederland een kleine miljoen abonnees zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?