Laatste nieuws over Netflix

Verrassende update over Heartstopper seizoen 3

Er wordt gestaakt in Hollywood, het zal je niet ontgaan zijn. Scriptschrijvers staken, acteurs staken, maar… verrassing! Heartstopper lijkt daar helemaal geen last van te hebben. Alice Oseman, de bedenkster van het verhaal van de show, komt nu met een update.

Heartstopper seizoen 3

Hearstopper seizoen 2 staat pas net op Netflix, een weekje nu, maar volgens de bovengenoemde Oseman wordt er al hard gewerkt aan het aankomende derde seizoen. Alice Oseman is overigens niet de regisseur van de serie, maar wel degene die de comics (het bronmateriaal) in het leven heeft geroepen. Hoe dan ook: in een interview met het medium The Hollywood Reporter gaat ze alvast los over seizoen 3!

“We zijn al begonnen”

“We zijn al begonnen aan het script”, vertelt ze. “Of nou ja, wij, wij… daarmee bedoel ik mezelf, ik ben al begonnen aan het script. En wat dat betreft werk ik samen met Patrick Walters, die uitvoerend producent is, en ook Lauren James, een editor die ik gebruik als klankbord. Maar het schrijven, dat doe ik zelf. En ik ben dus al begonnen aan seizoen 3. Dat betekent dat ik het druk heb, het is ontzettend, óntzettend intens allemaal. Het verhaal moet binnenkort af zijn, zodat er geen hele lange periode tussen de seizoenen 2 en 3 zit!” Oseman is dus klaarblijkelijk niet aangesloten bij de ‘Writers Guild of America’, de scriptschrijversvakbond die staakt.

Krijgen we ook een seizoen 4?

Netflix wil nogal eens (voorbarig) met de ‘cancelhamer’ langskomen, maar in Heartstopper heeft de streamingdienst een rotsvast vertrouwen. In mei 2022 kregen we al te horen dat er een tweede én een derde seizoen gemaakt zouden worden. Dat betekent overigens niet dat we ook al zeker zijn van een seizoen 4, want dat is vermoedelijk wél afhankelijk van de populariteit van de show. Vallen de kijkcijfers tegen, dan zou het derde seizoen de zwanenzang van hoofdpersonen Charlie Spring (Joe Locke) and Nick Nelson (Kit Connor) kunnen worden.

Verhaal seizoen 3

In grote lijnen weten we al waar het verhaal van Heartstopper seizoen 3 over gaat. Het tweede seizoen behandelde immers volume 3 van de web comics, waardoor volume 4 de hoofdmoot van het derde seizoen zal worden. We zullen niet al te veel weggeven, maar de cast van de show… laat de ene school achter zich en vestigt zich op een nieuwe school!

Heartstopper seizoen 3 op Netflix

Nu wil jij natuurlijk weten: wanneer komt Heartstopper seizoen 3 dan precies uit? Nou: als het productieproces geen vertraging oploopt wegens de schrijvers-/acteursstakingen, dan zou eind 2024 gehaald kunnen worden. Wordt de serie tóch geraakt door de protesten, dan zul je langer geduld moeten hebben.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?