Laatste nieuws over Netflix Verwijderalarm

Verwijderalarm: deze films en series verdwijnen

Gossip Girl van Netflix verdwenen

Met het einde van het jaar in zicht hebben we alle titels op Netflix weer gescand, om te controleren of ze verwijderd zijn of binnenkort zullen verdwijnen. Het lijstje met titels dat de komende weken uit het aanbod van Netflix geschrapt zal worden is vrij kort. Het aantal films en series dat onlangs is verwijderd is met 64 stuks wel weer vrij fors.

Ieder verwijderalarm levert weer een hoop vragen op, bijvoorbeeld op Twitter. Waarom verwijdert Netflix series en films is een veelvoorkomende vraag. In het kort komt het er op neer dat Netflix een bepaald bedrag moet betalen om een film of serie aan de abonnees aan te mogen bieden. Dit is vaak voor een bepaalde periode. Soms is dit een paar maanden, soms een jaar of meerdere jaren. Dat is per titel verschillend.

Wanneer de rechten verlopen dan kan Netflix er soms voor kiezen om de deal te verlengen. De film of serie blijft dan beschikbaar in de bibliotheek. Indien Netflix de rechten niet wil of kan verlengen, dan wordt de film of serie verwijderd. Wat de reden hierachter is kunnen wij als officieuze fan- en informatiesite ook moeilijk inschatten. Wel is bijvoorbeeld met Frozen gebleken dat het de moeite waard is om via de livechat op help.netflix.com door te geven dat je deze titel graag ziet terugkeren op Netflix.

Gossip Girl verwijderd door Netflix

Gossip Girl is met ingang van het nieuwe jaar verwijderd door Netflix. In september werd deze populaire serie ook verwijderd en dat zorgde voor een hoop ophef. Uiteindelijk keerde Gossip Girl weer terug bij de streamingdienst, maar nu blijkt dat dit van korte duur is geweest. Na 31 december wordt Gossip Girl namelijk weer verwijderd door Netflix. Wie de zes seizoenen dus nog (een keer) wil bekijken op Netflix moet tijdens de kerstvakantie haast maken. Bekijk hieronder de lijst met titels die binnenkort ook uit het aanbod van Netflix verdwijnen. Kik HIER om het overzicht met titels die al zijn verwijderd te bekijken.

[table “32” not found /]

Klik HIER om het overzicht met titels die al zijn verwijderd door Netflix te bekijken

 

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?