Laatste nieuws over Netflix Verwijderalarm

Verwijderalarm: meer dan 100 titels verdwijnen

alarmverwijderen

Het verwijderalarm van Netflix-Nederland.nl puilt deze keer uit met titels die binnenkort verwijderd zullen worden door Netflix. Daarnaast zijn er de afgelopen weken ook al tientallen titels verdwenen uit het aanbod. Wat opvalt is dat er veel cabaretshows verwijderd zullen worden. Het gaat uiteindelijk om 103 films en series die op de nominatie staan om verwijderd te worden. 28 titels zijn recentelijk verwijderd door Netflix.

Het heeft er alle schijn van dat de deal van Netflix met TED afloopt. Op 14 maart verdwijnen namelijk alle TEDTalks documentaires van Netflix. Het gaat om twintig TEDTAlks-series, dus mocht je er hier nog een aantal van willen kijken, dan moet je er vlug bij zijn. Het is namelijk onzeker of de rechten verlengd kunnen worden. Navraag bij de helpdesk van Netflix leverde geen extra informatie over het mogelijk aanblijven van TEDTalks op Netflix op.

Spanning stijgt omtrent BBC-titels op Netflix

Bij het vorige verwijderalarm werden de BBC-titels al even aangestipt. Veel Engelse producties staan op het punt om verwijderd te worden. Een maand geleden was dit ook al het geval. Toen lukte het Netflix om de rechten met één maand te verlengen. In de tussentijd wordt geprobeerd om de rechten voor een langere periode vast te leggen. Inmiddels zijn een aantal titels weer verlengd, zoals Top Gear, House of Cards (UK), Luther en Doctor Who. Bij een groot aantal andere BBC-titels staat nog altijd vermeld dat deze op 29 februari zullen verdwijnen. We moeten er dus inmiddels sterk rekening mee houden dat deze titels gaan verdwijnen, al is het ook mogelijk dat de rechten last-minute verlengd worden.

Netflix neemt afscheid van cabaret

Op Netflix staan al vanaf het eerste uur veel cabaretshows. Op 29 februari wordt ook in dit genre een grote schoonmaak gehouden. Op deze maandag zullen veel cabaretshows verwijderd worden. Dit is zowel Engels- als Nederlandstalig. Bijna iedere cabaretier komt aan de beurt. Van Jochem Myjer tot Herman Finkers en van Ronald Goedemondt tot Roué Verveer. Er blijven nog maar een aantal cabarettitels over op Netflix.

Update 5 maart: Tijdens het controleren van het aanbod op 23 februari stond het nog niet aangegeven, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de zeer populaire familiefilm Frozen van Netflix verwijderd wordt. Op maandag 7 maart is de film voor het laatst te zien op Netflix. Het is niet de eerste keer dat Frozen verdwijnt, maar nu Netflix er zelf ook aandacht aan heeft gegeven op de social media-kanalen lijkt het nu om een definitief afscheid te gaan.

Bekijk hieronder de titels die binnenkort zullen verdwijnen. Klik HIER om de reeds verwijderde titels te bekijken.
[table “42” not found /]

Klik HIER om de reeds verwijderde titels te bekijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?