Verwijderalarm

Verwijderalarm: Mega populaire serie Shooter gaat vertrekken

Eén van de grootste successen op Netflix was overduidelijk Shooter. Toen deze serie met wekelijkse afleveringen op de streamingdienst verscheen, zat iedereen aan de buis gekluisterd. Inmiddels is het alweer vijf jaar geleden dat de reeks werd gecanceld en nu loopt de licentie af van Shooter op Netflix.

Shooter megahit

In 2016 debuteerde Shooter op Netflix. De serie was afgeleid van de oorspronkelijke film en gebaseerd op de boeken van Stephen Hunten over topsniper Bob Lee Swagger. De serie was van USA Network en Netflix had de internationale streamingrechten verworven. In die tijd was Shooter één van de series waarvan de aflevering de dag na de uitzending in de Verenigde Staten al op Netflix verscheen. Net zoals onder meer Designated Survivor.

Na drie seizoenen klaar

USA Network besloot echter in de zomer van 2018 om er een punt achter te zetten. Na drie seizoenen kon Ryan Phillippe zijn geweer opruimen en was het gedaan met de serie. De reeks werd gecanceld, maar velen hadden de hoop dat Shooter verder zou gaan. Bijvoorbeeld bij Netflix. Deze streamingdienst besloot namelijk wel om series zoals Designated Survivor, Lucifer en later Manifest toch nog te voorzien van extra seizoenen. Zover kwam het dus bij Shooter nooit.

Vijf jaar later

Vijf jaar geleden kwam er een einde aan de serie en nu is de licentie van Netflix om Shooter te mogen streamen afgelopen. Op 14 september is Shooter voor het laatst te zien, daarna worden de afleveringen van Netflix verwijderd. Mocht je het dus nog willen kijken óf afkijken, dan heb je daar nog een kleine maand de tijd voor.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?