Laatste nieuws over Netflix

Vier Emmy’s voor Making a Murderer

Making a Murderer seizoen 2 Netflix

Making a Murderer is één van de grote winnaars van het voorspel van de Emmy Awards. Volgende week zondag worden de grote prijzen van de Emmy’s uitgereikt. Als opwarmer is er een week eerder altijd de Creative Arts Emmy Awards. Making a Murderer ging naar huis met vier prijzen.

Heel veel categorieën

De Creative Arts Emmy Awards is ingeruimd voor de minder prominente categorieën, zoals de beste montage, beste casting, beste muziek maar ook bijvoorbeeld beste kleding. Het wordt een te lange zit om al deze prijzen op één avond uit te reiken, waardoor het hele spektakel verdeeld is over twee weekenden. Voor vier titels van Netflix was het nu al raak, naast Making a Murderer ging dat om Marvel’s Jessica Jones, Fargo en What Happened, Miss Simone?

Beste documentaires

De documentaireserie Making a Murderer maakte dit jaar al veel los en de prijzen kwamen dan ook niet als een verrassing. Het verhaal over Steven Avery werd verkozen tot de beste documentaireserie. Daarnaast konden ook beeldjes op worden gehaald voor beste montage, beste regie en beste script. Inmiddels is er een tweede seizoen van Making a Murderer aangekondigd. Ook de beste documentaire ging naar Netflix met What Happened, Miss Simone? Zaterdagavond kregen Jessica Jones en Fargo samen al drie prijzen. De muziek van Jessica Jones werd gekozen tot de beste, voor Fargo waren er prijzen voor de beste sound editing en beste cinematografie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?