Laatste nieuws over Netflix

Vijf sportdocu’s aangekondigd door Netflix over Alcaraz en Mourinho

Netflix gaat steeds meer doen met sport. Jagen op de rechten van livewedstrijden is voorlopig nog niet de insteek, maar met grondleggers Sunderland Till I Die en Formula 1: Drive to Survive komen er steeds meer documentaires over sport en sporters. Nu zijn er vijf reeksen aangekondigd, waarvan één verlenging.

Carlos Alcaraz en José Mourinho

In deze documentaireserie volgen we tennisbelofte Carlos Alcaraz, zowel op als buiten de tennisbanen, gedurende het seizoen van 2024. De serie komt dichterbij dan ooit bij een van de beste atleten ter wereld. Of je nu van hem houdt of niet, je kunt José Mourinho niet wegdenken uit de voetbalgeschiedenis. Twintig jaar nadat hij de sportwereld op z’n kop zette door met FC Porto de Champions League te winnen, neemt deze documentaireserie een diepgaande kijk op het leven en de carrière van deze voetbalpionier.

Six Nations: Full Contract

Six Nations: Full Contact neemt kijkers mee in de spannende wereld van het oudste en meest prestigieuze jaarlijkse internationale rugbytoernooi, en biedt fans een exclusief kijkje achter de schermen. Ze zien hoe de beste teams van Europa strijden tijdens enkele van de grootste wedstrijden op de rugbykalender om de prestigieuze trofee mee naar huis te nemen. Het eerste seizoen is al te zien en er komt nu een nieuwe reeks.

The Final: Attack on Wembley

Op 11 juli 2021 stond het Wembley Stadium op het punt van een historische overwinning voor het Engelse team onder leiding van Gareth Southgate. De reis van het team naar de eerste grote finale voor Engeland sinds 1966 had het land geïnspireerd, en het Europees Kampioenschap lag binnen handbereik. Maar toen Engelse supporters uit alle hoeken van het land bij Wembley aankwamen, veranderde de sfeer al snel in chaos. Wanorde greep om zich heen, met scènes van dronkenschap en drugsgebruik, terwijl fans zonder tickets een kans zagen om het stadion binnen te dringen. Dit is het aangrijpende verhaal van een dag die begon vol euforie maar eindigde in verbijstering voor de natie. Met overtuigende getuigenissen uit eerste hand en indringende, door user-generated content, biedt deze documentaire een diepgaande kijk op de gebeurtenissen van die dag.

Untold

Deze veelgeprezen docuserie neemt je mee in de epische verhalen uit de uitgestrekte (en wilde) wereld van voetbal. Deze verhalen gaan veel verder dan de krantenkoppen en stellen alles wat we dachten te weten op zijn kop. Elk verhaal draait om personages en is gebaseerd op openhartige, intieme verhalen van degenen die het hebben meegemaakt. Zo onthullen ze de vastberadenheid, veerkracht, hartzeer, triomf, en zelfs de humor die schuilgaat onder het zweet.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?