Laatste nieuws over Netflix

Vijfde seizoen Luther komt in maart op Netflix

Het vijfde seizoen van Luther komt in maart op Netflix. De Britse serie met Idris Elba in de hoofdrol verscheen in januari op de BBC. Netflix heeft nu al de rechten om het vervolg over rechercheur John Luther uit te zenden.

Een zondag regen?

In Nederland waren de vier nieuwe episodes als eerste te zien op BBC First. De eerste vier dagen van januari werden gevuld door de Britse zender om het verhaal te vertellen. Nu is Netflix dus aan de beurt. Op zondag 31 maart mag het voor fans van Luther een keer slecht weer zijn, want dan kunnen ze in één keer het nieuwe seizoen kijken.

Vijfde seizoen Luther lang onzeker

Het is lang onzeker geweest of er wel een vijfde seizoen van Luther zou komen. In 2010 begon de zeer populaire serie met Idris Elba in de hoofdrol als John Luther. In 2015 kwam het vierde seizoen uit, deze bestond echt maar uit twee episodes. Het was lang stil, waarop in januari van dit jaar dus toch een vijfde seizoen werd gelanceerd.

Alice Morgan keert terug

Daarin is een hoofdrol weggelegd voor Ruth Wilson. Ze vertolkte in het eerste seizoen Alice Morgan en had daarmee een groot aandeel van het succes van de serie. Ze verdween daarna van het toneel, maar zal in het vijfde seizoen weer opduiken. In het vijfde seizoen moet DCI Luther af zien te rekenen met een seriemoorden én vooral met zijn eigen demonen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?