Laatste nieuws over Netflix

Vikings krijgt spin-off op Netflix: Vikings Valhalla

Vikings zal een vervolg gaan krijgen, want Netflix heeft een spin-off aangekondigd: Vikings Valhalla. De historische dramaserie draaide zes seizoenen op History Channel, het slotseizoen zal komende maand aanvangen. Daarna gaat het verhaal verder.

Honderd jaar later

De serie gaat met bedenker Michael Hirst verder, er wordt alleen een sprong in de tijd gemaakt. De serie VIkings Valhalla zal honderd jaar later spelen. De reeks zal een aantal van de beroemdste Vikings volgen die ooit geleefd hebben, zoals Leif Erickson, Freydis, Harald Harada en William the Conqueror (Willem de Veroveraar, alias Willem I).

Vikings momenteel niet op Netflix

In Nederland is Vikings nog niet te zien op Netflix. De rechten liggen namelijk bij Ziggo via het Ziggo Movies & Series pakket. In andere landen heeft Netflix wel de rechten om de originele reeks uit te zenden, waardoor dit in de toekomst ook zomaar in Nederland kan gebeuren. De spin-off zal wereldwijd op Netflix verschijnen.

Vikings Valhalla

Voor de spin-off Vikings Valhalla heeft Hirst als showrunner Jeb Stuart vastgelegd. De bedenker is dolblij dat zijn avontuur verder gaat. “En met mij de miljoenen fans van de serie. Daarbij is Jeb Stuart een fantastische schrijver, hij zal nieuwe verhaallijnen en visies van de historie samenbrengen.” Er wordt hartverscheurende en niet te stoppen actie verwacht, geworteld in rijke karakters en dramatische verhalen die licht werpen op familie, loyaliteit en macht. De opnames zullen net zoals bij de originele serie plaatsvinden in Ierland. Wanneer deze zullen beginnen én de serie vervolgens te zien zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?