Laatste nieuws over Netflix

Vikings: Valhalla seizoen 2: Alles wat we al weten

Het eerste seizoen van Vikings: Valhalla staat nu al eventjes op Netflix en als grote fan van het Viking-tijdperk is de kans groot dat jij alle afleveringen er al doorheen hebt gejaagd. Vrees echter niet, er is een seizoen 2 op komst! Maar wat kunnen we daar nu al over vertellen?

Plot

De gebeurtenissen in Vikings: Valhalla vinden ongeveer honderd jaar ná die in Vikings plaats. De woeste Vikingen vinden het de hoogste tijd voor een nieuwe invasie en krijgen Engeland bijna helemaal in handen. Dat betekent natuurlijk niet dat ze op hun lauweren kunnen rusten…

Onderling dreigen er namelijk flink conflicten, bijvoorbeeld tussen de Vikingen die zich tot het christendom hebben bekeerd en degenen die nog altijd idolaat zijn van de oude goden, Odin en consorten. Vikings: Valhalla introduceert een hele nieuwe set karakters, zoals bijvoorbeeld: Harald Sigurdsson/Hardrada (Leo Suter), Leif Eriksson (Sam Corlett) en Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson). Benieuwd naar wie deze figuren écht waren? Pak dan dit artikel erbij!

Wat wordt het plot van seizoen 2? Daar heeft Netflix nog niets over gezegd, maar we kunnen het natuurlijk wel een klein beetje invullen. Het gemene plannetje van Olaf om Kattegat te veroveren is mislukt door de komst van Knoet senior, Sven Gaffelbaard. Leif lijkt zijn verstand verloren door de dood van zijn vriendinnetje, Harald is gewond geraakt maar heeft het vertrouwen van Freydis wel weer veroverd… Dat zijn de ingrediënten die de aanzet moeten vormen voor het tweede seizoen van Vikings: Valhalla.

Nóg twee seizoenen

Het goede nieuws is dat Netflix meteen drie seizoenen van Vikings: Valhalla besteld heeft, die in één ruk zijn opgenomen. De teller staat op één en dat betekent dat we nog twee releases (twee seizoenen van elk acht afleveringen) te gaan hebben, en (bij succes) misschien wel meer. Op dit moment is het productieproces echter in volle gang, waardoor we het tweede seizoen ook weer niet morgen hoeven te verwachten…

Of toch vier?

Volgens David Oakes, die de rol van Godwin vertolkt, is het ‘masterplan’ zelfs om vijf (!) seizoenen te maken. Hij werd door het medium Decider gevraagd naar de ontwikkeling van zijn personage en antwoordde: “Voor seizoen 1 heeft Godwin helemaal geen ultiem doel. Hij kijkt naar de langere termijn en heeft een missie die duidelijk wordt in de vijf seizoenen die Jeb (Stuart, showrunner, red.) in gedachten heeft. Ik denk zeker niet dat Godwin ten koste van alles wil overleven. Hij wacht af en is geduldig; hij heeft een prachtig ontwikkelend verhaal, wacht maar af.”

Cast

De meest prominente gezichten uit Vikings: Valhalla seizoen 1 maken ook allemaal hun opwachting in het tweede seizoen. Leo Suter (Harald), Sam Corlett (Leif) en Frida Gustavsson (Freydís) keren dus sowieso terug. Dat geldt ook voor Bradley Freegard (Knoet), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Olaf) en David Oakes (Godwin). Daarbij dienen we wel de volgende disclaimer te plaatsen: het Vikings-universum heeft ons geleerd dat níémand veilig is; denk bijvoorbeeld aan de dood van Ragnar Lothbrok.

Vikings: Valhalla seizoen 2 op Netflix

Dat we sowieso drie seizoenen van Vikings: Valhalla krijgen staat al vast, maar wanneer maakt het tweede seizoen zijn opwachting op Netflix? Omdat de opnames al afgerond zijn, kan het snel gaan. Eind 2022 behoort tot de mogelijkheden, maar het zou niet onlogisch zijn als de streamingdienst een regulier releaseschema aanhoudt, waarbij de nieuwe afleveringen over precies een jaartje (begin 2023 dus) in première gaan. Vooralsnog is het wachten op een officiële aankondiging.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer Vikings: Valhalla seizoen 2 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?