Laatste nieuws over Netflix

Vikings Valhalla stopt; derde seizoen is slotstuk van historisch verhaal

Er komt een einde aan de Vikingen. Zes seizoenen lang draaide Vikings en daarna werd de tijd een flinke klap vooruit gedraaid voor Vikings Valhalla. Het derde seizoen zal begin 2024 verschijnen en dit blijkt het slotstuk te worden van deze epischer series.

Drie legendarische figuren

Dit nieuws heeft producent Jeb Stuart laten weten in een interview aan Deadline. Vanaf het begin van het project blijkt de planning geweest te zijn om drie seizoenen te draaien. “Ik wist vanaf het begin dat ik wilde laten zien hoe drie van de beroemdste Vikingen de iconen werden die we vandaag de dag kennen, en dat is precies wat we hebben gedaan.”

Leif, Freydis en Harald

In Vikings Valhalla draait het om Leif Eriksson en zijn zus Freydis Eriksdotter, met daarnaast prins Harald Sigurdsson. De eerste twee seizoenen verschenen begin 2022 en begin 2023, het komende kalenderjaar wordt het derde seizoen verwacht. De opnames hiervan zijn in één keer achter elkaar doorgedraaid, waardoor alles al klaar ligt.

Geschiedenis bewaken

De serie wordt niet langer uitgerekt, omdat er naar het historische verhaal wordt gekeken. Stuart hierover: “Bij echte historische figuren zijn er natuurlijk altijd meer aspecten van hun leven die kunnen worden onderzocht, maar het was verhaaltechnisch logisch dat onze Leif-, Freydis- en Harald-reizen eindigden met ons derde seizoen. En we kunnen echt niet wachten tot de fans de conclusie van dit hoofdstuk van de geschiedenis zien.” Dit zal aan het begin van het komende kalenderjaar zo zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?