Laatste nieuws over Netflix

Vikings: Valhalla wordt ‘wreed en bloederig’

Fans van Vikings kijken natuurlijk reikhalzend uit naar de release van Vikings: Valhalla op Netflix in 2022. En terecht, want wie denkt dat de nieuwe serie afscheid neemt van het welbekende ‘Vikings-sausje’ heeft het helemaal mis: het wordt een bloedige bedoening.

Verhaal Vikings: Valhalla is ‘fascinerend’

Acteur Stephen Hogan, die een Engelse heer speelt in Vikings: Valhalla geeft een tipje van de sluier in een interview met het Engelse boulevardblad The Express. Zijn opnames zitten er al op, zo blijkt: “Ik heb nog wat ADR (Automated Dialogue Replacement) gedaan, kleine veranderingen met betrekking tot het geluid.” Hij komt maar meteen met een spoiler: “De makers wilden mijn… dood nog wat aanpassen. Tja, je kunt natuurlijk niet meespelen in Vikings en níét sterven…”

Over zijn rol vertelt Hogan vervolgens: “Ik speel een Engelse heer, en het verhaal speelt zich 100 jaar na de gebeurtenissen in Vikings af. De Vikingen bereiden zich voor om Engeland over te nemen, dus de Angelsaksen zijn ook aanwezig en… het is allemaal fascinerend.”

Maar ook ‘wreed en bloederig’

Waar krijgen we precies mee te maken? “Het wordt een soort Goodfellas, weet je wel, allerlei Viking-gangsters bij elkaar. Het wordt in ieder geval wreed en bloederig en de gevestigde orde wordt zo langzamerhand vervangen.”

Ten opzichte van Vikings introduceert Vikings: Valhalla een hele nieuwe set karakters, zoals bijvoorbeeld: Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson), Harald Hardrada (Leo Suter) en William de Veroveraar, de eerste Normandische koning van Engeland. Ook de IJslandse ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett) speelt een belangrijke rol.

Comeback Ragnar?

Het is daarnaast niet compleet uitgesloten dat fan favourite Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) een comeback maakt. Aan het einde van seizoen 4 kwam het verhaal van de originele Vikings-hoofdpersoon ten einde, toen hij in een slangenkuil gedropt werd en overleed. Maar in de daaropvolgende seizoenen liet hij hier en daar nog zijn gezicht zien in flashbacks. De website Screenrant liep onlangs vooruit op een mogelijke terugkeer, omdat Ragnar gewoonweg het bekendste én populairste personage uit Vikings is. Mogelijk komt hij voorbij in flashbacks.

Vikings-bedenker Michael Hirst is verbonden aan Vikings: Valhalla, maar dit keer heet de showrunner Jeb Stuart. De geestelijk vader van Vikings zei een tijdje geleden uit te kijken naar de release van de nieuwe afleveringen: “En met mij de miljoenen fans van de serie. Daarbij is Jeb Stuart een fantastische schrijver, hij zal nieuwe verhaallijnen en visies van de historie samenbrengen.” Hij onthulde ook nog dat we ‘hartverscheurende en niet te stoppen actie’ mogen verwachten.

Vikings: Valhalla op Netflix

Vikings: Valhalla komt in 2022 naar Netflix, maar de precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Wél weten we al dat de actievolle, hartverscheurende, wrede en bloederige serie minimaal drie seizoenen krijgt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?