Laatste nieuws over Netflix

Vis a Vis: El Oasis wordt slotstuk van Spaanse hitserie

Vis a Vis El Oasis netflix

Het einde van Vis a Vis is in zicht. Op Netflix kunnen we de vier seizoenen van de reeks bekijken en we weten dat er nog een vervolg komt met Macarena en Zulema in de hoofdrol. Dat vervolg blijkt nu ook het einde te worden van de reeks.

Vis a Vis: El Oasis

Vis a Vis keert nog één keer terug. Nadat we eerder al aankondigden dat El Oasis was besteld, is nu duidelijk geworden dat daarmee het hoofdstuk van de Spaanse hitserie wordt afgesloten. Maker Iván Escobar benadrukte dat met de laatste acht afleveringen afscheid wordt genomen van de reeks.

In eerste instantie was het namelijk helemaal niet de bedoeling dat er nog een vijfde seizoen zou komen. “We hebben geprobeerd om Vis a Vis te doden. We maakten een epiloog waar we van hielden. We huilden, lachten, werden dronken, maar toen kregen we ineens berichten van mensen die zinnen van Zulema op hun lichaam hadden getatoeëerd. Zij vroegen ons om meer. En dat hebben we gedaan: een vijfde seizoen van Vis a Vis als eerbetoon aan onze fans.”

Buiten de gevangenis

Escobar omschrijft Vis a Vis: El Oasis als een vijfde seizoen van de reeks. Hij wil het woord spin-off niet horen, omdat het dan normaal gaat om andere personages. Nu is slechts een tijdsprong gemaakt van vijftien jaar. Voor dat vijfde seizoen wordt de gevangenis losgelaten en zien we hoe Macarena en Zulema op vrije voeten zijn.

“We willen iets vertellen dat we nog niet hadden verteld: hoe zijn deze twee personen buiten de gevangenis. Het seizoen laat de gevangenissen zien waar we allemaal mee slepen”, vertelde Escobar. Daarmee doelt hij op de sleur waar we vaak in vastzitten. “Ik weet niet in hoeverre de Vis a Vis-fan de serie zal begrijpen, maar we wilden de twee wilde dieren uit hun normale omgeving halen.” Vis a Vis: El Oasis wordt in 2020 op FOX in Spanje verwacht. Het is nog onduidelijk of het seizoen daarna ook naar Netflix komt.

Dit is alles wat we al weten over Vis a Vis: El Oasis