Laatste nieuws over Netflix

Alles wat we weten over Vis a Vis spin-off: El Oasis

Vis a Vis El Oasis

Netflix verraste dit jaar met de plotselinge release van Vis a Vis. De serie was in Spanje al langere tijd te bekijken, maar in Nederland moesten we wachten tot dit jaar tot alle vier de seizoenen razendsnel achter elkaar werden toegevoegd aan het aanbod. Het vierde en tevens laatste seizoen verscheen op 25 september, maar gelukkig komt er meer van Vis a Vis. Achter de schermen wordt namelijk hard gewerkt aan een spin-off genaamd El Oasis en in dit artikel lees je alles wat we nu al weten over die spin-off.

Vis a Vis

In de Spaanse serie Vis a Vis werden we meegenomen naar de verhalen in een vrouwengevangenis. Als Macarena verliefd wordt op haar baas, gaat ze ver om hem bij haar te houden. Zelfs zo ver dat ze vanwege een frauderingszaak in de gevangenis terecht komt. Een plek waar Macarena absoluut niet thuis hoort en waar ze maar moeilijk haar draai kan vinden. Al snel is het onschuldige meisjes echter zo onschuldig niet meer.

Spin-off El Oasis

In het slotseizoen van Vis a Vis hebben we gezien dat Macarena en Zulema dichter naar elkaar toe zijn gegroeid. Was Zulema eerder nog verantwoordelijk voor de dood van het ongeboren kind van Macarena, bleken de twee in het slotseizoen goede bondgenoten. In de slotminuten van de serie werden we meegenomen naar de levens van de vrouwen twintig jaar later. Daarin zagen we dat Macarena en Zulema samen op roverspad waren gegaan. Dat einde viel bij kijkers zo erg in de smaak dat besloten werd om een spin-off van het duo te maken.

Het verhaal van die spin-off is inmiddels bekend. Macarena en Zulema hebben zich de laatste jaren beziggehouden met het beroven van juweliers, banken en casino’s. Nu zijn ze op het punt aangekomen dat twee uit elkaar willen gaan, maar wel pas nadat ze nog één grote slag hebben geslagen. Ze willen de diamanten tiara stelen van de dochter van een belangrijke Mexicaanse drugsdealer tijdens de bruiloft van het meisje. Een klus waar de twee voortvluchtigen extra hulp bij krijgen.

Cast El Oasis

Voor de spin-off van Vis a Vis keren een aantal bekende gezichten terug. Zo was al bekend dat Maggie Civantos en Najwa Nimri terugkeren voor respectievelijk Macarena Ferreiro en Zulema Zahir. Daarnaast zien we nog meer gezichten uit Vis a Vis terug. Zo kruipt Itziar Castro opnieuw in de huid van Goya, speelt Ramiro Blas weer Sandoval en keert Daniel Ortiz terug als Román. Hem hebben we sinds het einde van seizoen 2 niet meer gezien in de hitserie.

Goya vormt samen met Macarena, Zulema en de nieuwe gezichten Lisi Linder (Monica), Claudia Riera (Triana) en Isabel Naveira (La Flaca) het dreamteam voor de overvallen. De drugshandelaar wordt gespeeld door David Ostrosky en zijn dochter door Alma Itzel. Daarnaast hebben ook Ana María Picchio en Lucas Ferraro een rol, zij blijken met een duister geheim rond te lopen.

Vis a Vis: El Oasis op Netflix

Vis a Vis: El Oasis telt acht afleveringen en de opnames zijn sinds oktober 2019 in volle gang. Of de serie uiteindelijk ook wordt toegevoegd aan het aanbod van Netflix in Nederland is afwachten. Het is de vraag of Netflix bereid is om de rechten van de spin-off aan te schaffen. Gezien de gevangenisserie echter uiterst populair is, is de kans wel aanwezig dat Vis a Vis: El Oasis ook naar Netflix komt. Al blijft het uiteraard afwachten tot de streamingdienst daar zelf officiële uitspraken over doet. Over een releaseperiode valt nog niets te zeggen, al verschijnt de serie sowieso in 2020.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Vis a Vis: El Oasis naar Netflix komt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?