Laatste nieuws over Netflix

Volgende kostuumdrama op Netflix: Winter Palace

Krijg jij ook geen genoeg van kostuumdrama’s? Downton Abbey, Bridgerton, The Empress, noem ze maar op. En ze staan bijna allemaal op Netflix! De streamingdienst heeft nu goed nieuws, want er wordt nóg een kostuumdrama gemaakt: Winter Palace.

Winter Palace

Winter Palace neemt je mee naar het begin van de twintigste eeuw, toen het wintertoerisme in de Alpen nog in opkomst was. Het nieuwe Netflix-kostuumdrama vertelt een waargebeurd verhaal, dat van de ambitieuze hotelier (hoteleigenaar) André Morel, die in 1899 een luxe vijfsterrenhotel uit de grond wil stampen dat dan vervolgens de hele winter openblijft. Hij slaat de handen ineen met de rijke Britse aristocraat Lord Fairfax, al moet hij daar wel wat overredingskracht voor in de strijd gooien. Deze twee rijkaards nemen het daarna op tegen veeleisende klanten, opstandig personeel en een vijandig klimaat. Alles om hun grote droom te verwezenlijken!

Engels en Frans

Winter Palace is een duo-productie van Netflix en de Zwitserse zender RTS. Iedereen weet wel dat het Alpenland drie officiële talen heeft (Frans, Duits en Italiaans) en het wekt weinig verbazing dat de nieuwe Netflix-show dus ook een ‘vreemde’ taal zal bevatten. Er wordt Engels gesproken, maar ook Frans. Mais oui, je m’appelle Netflix Nederland.

Adembenemend

De show wordt geregisseerd door Pierre Monnard en Jean-Marc Fröhle is één van de producenten. De laatstgenoemde filmmaker laat weten: “We hebben net de perfecte opnamelocaties bemachtigd en zijn enthousiast over de adembenemende landschappen en buitengewone plaatsen die de kijkers zullen ontdekken. Winter Palace is een groots kostuumdrama met een zeer moderne schrijfstijl van de getalenteerde Lindsay Shapero. De casting is momenteel aan de gang in Zwitserland, Frankrijk en Groot-Brittannië, aangezien de serie zowel in het Engels als in het Frans zal worden opgenomen.”

Winter Palace op Netflix

Nu vraag jij je natuurlijk af: wanneer komt Winter Palace dan uit op Netflix? Het antwoord: voorlopig nog niet. De opnames beginnen binnenkort in Zwitserland en het is de bedoeling dat de serie eind 2024 in première gaat. Er worden overigens acht afleveringen gemaakt!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?