Laatste nieuws over Netflix

Volledige verhaal van Chris en Shanann Watts uit American Murder: The Family Next Door

American Murder: The Family Next Door laat de dramatische dood van Shanann Watts en haar twee dochters Bella en Celeste zien door middel van heel veel indringend beeldmateriaal. dat man en vader Chris Watts de dader is wordt duidelijk, maar door de opbouw van de truecrime documentaire blijven er wel veel vragen over. We beschrijven dan ook het volledige verhaal over Shanann Watts en Chris Watts uit American Murder: The Family Next Door.

American Murder: The Family Next Door

De true-crime documentaire American Murder: The Family Next Door is door de opbouw uniek. Het volledige verhaal wordt verteld door social media posts van met name Shanann en haar Facebook-berichten. Daarnaast nieuwsitems, weergave van app-gesprekken, camera’s tijdens verhoren en de bodycams van agenten. Met name dit laatste is een nieuw facet dat het verhaal nog indringender maakt.

De moord op Shanann, Bella en Celeste

Op 13 augustus 2018 werd Shanann als vermist opgegeven door een vriendin. Zoals in de documentaire te zien was kwamen er direct veel vragen over haar absentie en die van haar twee dochters. Twee dagen later zou haar man Chris een leugentest niet doorstaan, waarop hij bekende om Shanann te hebben vermoord. In eerste instantie beweerde hij dit te hebben gedaan uit woede nadat zijn vrouw de twee kinderen had vermoord. Later bleek dat Chris ook zijn twee dochters op gruwelijke wijze had omgebracht door ze in een olietank te duwen. Shanann was nabij begraven.

Het huwelijk van Chris en Shanann Watts

American Murder: The Family Next Door zoomt vooral in op de laatste acht weken van het leven van Shanann. Zowel Shanann als Chris kwamen uit North Carolina. Daar hebben ze elkaar ontmoet in 2010 en zijn op 3 november 2012 getrouwd. Bella werd geboren op 17 december 2013 en Celeste op 17 juli 2015. In 2013 zijn ze verhuisd naar Colorado en het gezin werd failliet verklaard in 2015 (!). Het verhaal hierachter is verder niet bekend. Chris werkte bij Anadarko Petroleum, terwijl Shanann een verkoopster was van Le-Vel voor het product Thrive.

Chris Watts op borgtocht vrijgelaten

Na de bekentenis van Chris Watts op 15 augustus werden de lichamen een dag later gevonden. Op 21 augustus werd Watts in staat van beschuldiging gesteld. In eerste instantie weigerde de rechtbank een borgtocht in te stellen. Bij een latere hoorzitting werd zijn borgtocht vastgesteld op vijf miljoen dollar. Watts moest 15 procent betalen om te worden vrijgelaten. Op 1 september werd 750.000 dollar overgemaakt en kwam Chris Watts op borgtocht vrij.

Levenslange gevangenisstraf voor Chris Watts

Op 6 november pleitte Chris Watts schuldig aan de moorden. De doodstraf werd niet naar voren gebracht door de officier van justitie op verzoek van de familie fan Shanann, die geen verdere dood wenste. Op 19 november werd Chris Watts veroordeeld tot vijf keer levenslang, zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating. Op 5 december 2018 arriveerde hij daarop in de Dodge Correctional Institution. Een zwaarbeveiligde gevangenis in Wisconsin om zijn levenslange straf uit te zitten. Volgens een bron aan het Amerikaanse magazine People zou hij in de gevangenis gekweld worden door het verleden en de fouten die hij maakte. “Hij is alleen met zijn gedachten, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Elke dag. Verjaardagen. Vakanties. Speciale gelegenheden. Hij zit daar maar in zijn cel en hij denkt over wat er allemaal gebeurd is.” Ook zou hij een kinderboek in zijn cel hebben en deze iedere avond voorlezen aan zijn dochters, van wie hij foto’s heeft opgehangen in zijn cel.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?