Verwijderalarm

Vooralarm: Het jaar van Star Wars op Netflix is bijna om (update)

Eén van de betere deals die Netflix vorig jaar sloot was het vastleggen van de streamingrechten van alle Star Wars films. Zo kun je nu zelf precies bepalen welke volgorde je hanteert om de Star Wars-films te bekijken. Mocht je ze nog (een keer) willen bekijken, dan kan het zijn dat er haast geboden is.
Update: Netflix heeft inmiddels laten weten dat bijna alle Star Wars-films behouden blijven voor het aanbod én dat Rogue One er aan komt.

Compleet

Halverwege augustus zorgde Netflix voor een verrassing door, verspreid over twee dagen, de zeven Star Wars films toe te voegen aan het aanbod. Deel acht moest op dat moment nog in de bioscoop verschijnen, vandaar dat de Star Wars-collectie inmiddels niet meer volledig compleet is op Netflix.

Verdwijnt Star Wars van Netflix?

Netflix maakte direct duidelijk dat Star Wars voor de lengte van één jaar was vastgelegd. Op die manier verschafte het de abonnees van Netflix direct duidelijkheid. Inmiddels is dat jaar bijna om en is het goed denkbaar dat menigeen ondertussen vergeten is dat de licenties van Star Wars op Netflix binnenkort verlopen. Vandaar deze reminder, zodat je nog voor het 15 augustus is alle films nog eens kunt afspelen.

Overigens is het nog niet definitief zeker dat Star Wars over een paar weken daadwerkelijk verwijderd wordt door Netflix. Van films wordt vaak pas één à twee weken van te voren bekend of ze verwijderd worden door Netflix. Omdat de Star Wars-franchise met zeven films behoorlijk uitgebreid is en je dit niet zomaar in een week tijd uit kunt kijken, is hier het vooralarm. In de tussentijd houden wij in de gaten of het voor de streamingdienst mogelijk is om de licenties te verlengen. Mocht het zover komen, dan publiceren we uiteraard een update.

Update 18 juli: Daar is de update dan en met goed nieuws. Netflix heeft via het Twitterkanaal laten weten dat bijna alle Star Wars-films op Netflix blijven. Alleen de in 2015 uitgekomen film The Force Awakens wordt uit het aanbod verwijderd. Het is in het geval van deze film blijkbaar niet geluk om de rechten voor een nieuwe periode vast te leggen. Voor de overige zes films was dat wel het geval. Daar kwam ook nog het goede nieuws bovenop dat Star Wars: Rogue One vanaf 21 augustus op Netflix te zien is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?