Laatste nieuws over Netflix

Voormalig Top Gear-trio niet naar Netflix

top gear netflix

Het heeft er lang alle schijn van gehad, maar het voormalige Top Gear-trio krijgt geen autoprogramma bij Netflix. Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May hebben een contract getekend bij Amazon, dat ook een streamingsdienst heeft.

Jeremy Clarkson werd in maart van dit jaar ontslagen door zijn werkgever, de BBC, omdat hij een klap uitgedeeld had aan een producer van het programma Top Gear. Daarna besloten ook zijn makkers Richard Hammond en James May om niet verder te gaan bij de BBC. Op dat moment waren de geruchten al in volle gang over de terugkeer van het trio, bij een andere zender. Op basis van de geruchten hield iedereen rekening met Netflix, maar uiteindelijk heeft het drietal dus hun handtekening gezet onder een contract bij concurrent Amazon.

House of Cars

Er was zelfs al een naam bedacht voor het autoprogramma van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May bij Netflix. Het programma zou House of Cars gaan heten, met een knipoog naar House of Cards, de serie waarmee Netflix zichzelf definitief op de kaart heeft gezet. Achteraf gezien kunnen deze berichten dus met een korreltje zout genomen worden. Het drietal heeft volgens Amazon voor drie jaar getekend. “Ik vind het heel spannend om aan te kondigen dat Hammond, May en ik hebben getekend bij Amazon”, twitterde Jeremy Clarkson vandaag.


Amazon Prime in Nederland

Hoe het programma van Clarkson, May en Hammond gaat heten is nog niet bekend, maar het zal exclusief te zien zijn bij Amazon Prime. De eerste aflevering wordt in 2016 uitgezonden. Amazon is een Amerikaans e-commercebedrijf, zoals we in Nederland Bol.com kennen. Amazon is echter nog een flinke maat groter en is zich inmiddels dus ook aan het toeleggen op andere gebieden, zoals online streaming. Daarnaast heeft Amazon Kindle, waarmee digitale boeken gelezen kunnen worden. Als Amazon Prime-member krijg je toegang tot de vele duizenden films en series die Amazon in het aanbod heeft opgenomen. Ook is het mogelijk om muziek te streamen via Amazon Prime. Amazon Prime is in verschillende landen actief, maar nog niet in Nederland. Het is dus voor ons voorlopig niet mogelijk om de nieuwe show van het voormalige Top Gear-trio op Amazon te bekijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?