Vooruitblik

Vooruitblik Better Call Saul seizoen 4 op Netflix

Better Call Saul seizoen 4 staat op Netflix op het punt van beginnen. Vanaf dinsdag 7 augustus is Jimmy McGill, beter bekend als Saul Goodman, terug. De schrijvers Vince Gilligan en Peter Gould hebben het afgelopen jaar gewerkt aan nieuwe verhalen en zijn nu klaar om getoond te worden aan het publiek.

Wekelijks op Netflix

Van Better Call Saul seizoen 4 zal wekelijks een nieuwe aflevering op Netflix verschijnen. Dit komt, omdat het geen serie van Netflix zelf is. De streamingdienst heeft de exclusieve streamingrechten voor buiten de Verenigde Staten gekocht. Hierdoor mag het de aflevering 24 uur na de uitzending in Amerika al toevoegen aan het aanbod.

Het gevolg is dus wel dat niet het volledige vierde seizoen in één keer wordt toegevoegd door Netflix. Het nieuwe seizoen bestaat uit tien afleveringen en dus zal er tien weken lang op dinsdag een nieuwe aflevering verschijnen. Wie het vierde seizoen wil bingewatchen zal dus moeten wachten totdat alle afleveringen zijn toegevoegd.

Bekijk hier het uitzendschema van Better Call Saul seizoen 4

Better Call Saul en Breaking Bad

Dat Better Call Saul een spin-off is van Breaking Bad is bij de fans al langer bekend. In de eerste drie seizoenen hebben we zelfs ook genoeg bekende gezichten uit Breaking Bad gezien. Naast Saul zijn bijvoorbeeld ook Mike Ehrmentraut en Gus Fring te zien, maar ook meerdere criminelen uit Breaking Bad hadden al eens een rol in Better Call Saul. Walter White en Jesse Pinkman hebben we – helaas – nog nooit in Better Call Saul gezien en dat gaat ook in het vierde seizoen nog niet gebeuren. Wel maken we kennis met Lalo. Dit personage zagen we niet in Breaking Bad, maar werd al wel eens aangestipt door Saul in een aflevering van Breaking Bad.

De overlap met Breaking Bad zal daarmee nog verder toenemen en de makers hebben al laten weten dat dit niet meer dan logisch is. Na drie seizoenen Better Call Saul in het pre-Breaking Bad-tijdperk komen de series tijdlijn-technisch steeds dichter bij elkaar in de buurt. Voor de fans van Breaking Bad is dat alleen maar goed nieuws natuurlijk.

Leven na Chuck

We gingen het derde seizoen uit met een heuse cliffhanger. Na een lange strijd tussen de broers Jimmy en Chuck liep het voor laatstgenoemde niet goed af. Zijn huis brandde af, terwijl hij nog binnen was. De grote vraag is hoe Jimmy met dit verlies om zal gaan, want ondanks dat de twee al lange tijd op gespannen voet met elkaar leefden, zorgde Jimmy altijd voor zijn broer. Eén ding staat vast: het zal hem er niet toe zetten om een advocaat te worden zoals Chuck dat was. In seizoen 4 zal Jimmy steeds meer toegroeien naar Saul Goodman en dus wordt hij steeds meer de louche advocaat die we van Breaking Bad kennen.

Ondertussen gaat de drugsstrijd ook verder en daar zijn in Better Call Saul voornamelijk Mike en Gus in verwikkeld. Als eigenaar van Los Pollos Hermanos begeeft Gus zich steeds meer tussen de drugskartels en krijgt daarom te maken met de Mexicanen. Het is daarom goed mogelijk dat we vaker in Albuquerque terecht zullen komen, de stad waar Breaking Bad zich afspeelde.

Bekijk hieronder de trailer van Better Call Saul seizoen 4

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?