Vooruitblik

Vooruitblik Gomorra seizoen 2 op Netflix

Netflix voegt op zondag 1 oktober het tweede seizoen van Gomorra toe aan zijn streamingdienst. Het tweede seizoen van de indrukwekkend misdaadserie telt twaalf afleveringen die in één keer toegevoegd gaan worden. De grote vraag is alleen: Wat mogen we verwachten van het tweede seizoen van Gomorra?

Hiërarchische structuur

In het eerste seizoen van Gomorra hebben we gezien hoe de hiërarchische structuur in de onderwereld van Napels flink onder druk kwam te staan. Don Pietro Savastano is al jarenlang de vertrouwde leider van de clan Savastano. Ooit zal zijn zoon Gennaro ‘Genny’ die rol over moeten nemen, maar hij kan gezien zijn levensstijl worden als een onwaarschijnlijke opvolger. Zijn boezemvriend Ciro di Marzio daarentegen lijkt wel alles in zijn mars te hebben om ooit de opvolger van Don Pietro te worden.

Als Don Pietro in de gevangenis belandt, begint hij steeds meer te veranderen. Immacolata, de vrouw van Don Pietro en moeder van Genny, besluit de touwtjes in handen te nemen. Ze wil er alles aan doen om haar zoon klaar te stomen voor het echte werk, maar ziet als enige in dat Ciro op de loer ligt om die baan van hem af te nemen. Ze bedenkt een plan om van Ciro af te komen en om tegelijkertijd Genny voor te bereiden op zijn taak als troonopvolger. Als beide terugkeren, levert dat echter heel veel ontevredenheid op…

Gomorra seizoen 2 op Netflix

In het tweede seizoen van Gomorra, dat op 1 oktober in één klap op Netflix wordt toegevoegd, gaat de hiërarchische strijd in de Italiaanse onderwereld verder. Don Pietro is bevrijd uit de gevangenis en zal onder de rader moeten blijven. Dat weerhoudt hem er echter niet van om de drugsclan die de ontevreden Ciro in tussentijd heeft opgebouwd, tegen elkaar uit te spelen. Slaagt Don Pietro erin om weer aan de macht te komen? En wat gaat Genny doen nu zijn vader weer vrij is? Die vragen zullen beantwoord worden in het tweede seizoen.

Na twee seizoenen houdt de misdaadserie overigens nog niet op. In november 2017 zal door Sky Atlantic HD begonnen worden met het uitzenden van het derde seizoen van de serie. Wanneer dat seizoen te zien zal zijn op Netflix, is afwachten.

Trailer Gomorra seizoen 3

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?