Vooruitblik

Vooruitblik Once Upon a Time seizoen 6 op Netflix

Het zesde seizoen van Once Upon a Time verschijnt op 13 september op Netflix. In aanloop hiernaar kijken we terug op de afgelopen seizoenen, om ook alvast vooruit te kijken naar het zesde seizoen deze populaire sprookjesserie. UPDATE: Woensdagochtend is Once Upon a Time seizoen 6 nog niet op Netflix verschenen. Navraag leerde ons dat dit wel in de planning staat en de nieuwe afleveringen ieder moment toegevoegd kunnen worden. Rond 20.00 uur verscheen het zesde seizoen dan eindelijk.

Nooit meer weg uit Storybrooke

Once Upon a Time speelt zich af in Storybrooke, een stadje in Maine waar alle sprookjesfiguren na een vloek terechtkomen. De tijd blijft 28 jaar lang stilstaan, waardoor niemand ouder wordt. Emma Swan komt hier terecht door haar zoontje Henry. Deze heeft ze tien jaar geleden ter adoptie afgestaan en nu beweert hij dat Emma de vermiste dochter is van Sneeuwwitje.

Ze zou zijn weggestuurd ter bescherming tegen de vloek van de boze Koningin (Evil Queen). Emma gelooft Henry niet en vindt dat hij de verhalen in een sprookjesboek niet moet geloven. Henry is ervan overtuigd dat het wel waar is én hij geloof ook nog eens dat Regina Mills (zijn pleegmoeder) de Evil Queen is. Emma brengt hem toch terug naar Regina Mills in Storybrook. Als ze daar eenmaal is, komt ze niet meer weg…

Once Upon a Time seizoen 6: Emma en de Dark One

Zo begint Once Upon a Time en beleven we met alle bekende sprookjesfiguren heel wat heftige avonturen. Want van een sprookje is allerminst nog sprake. Inmiddels zijn we aanbeland bij het zesde seizoen van de hitserie van ABC. In het vijfde seizoen maakten we de transformatie van Emma mee naar de Dark One. Ze zocht hulp van Merlin om de duisternis te verslaan en krijgt hulp van al haar vrienden. In Camelot wordt ze ook met open armen ontvangen, maar ondertussen probeert een demon de duistere magie toch weer over te nemen. Iedereen keert terug in Storybrooke, alleen Emma is de enige die weet wat er in Camelot is gebeurd. Ondertussen neemt de Dark One het steeds meer in haar over en ontstaat er uiteindelijk een groot gevecht.

Lopende verhaallijnen krijgen een besluit

In het zesde seizoen van Once Upon a Time zullen alle lopende verhaallijnen een besluit krijgen. Dit zesde seizoen is namelijk niet het laatste seizoen van de serie, maar wel een afronding. Vanaf het zevende seizoen komt er namelijk een zogenaamde ‘soft reboot’. Een deel van de cast wordt vernieuwd en er komen nieuwe verhalen. Maar zover is het dus nog niet, want eerst gaan we alle huidige verhalen afronden in Once Upon a Time seizoen 6.

Bekijk de uitgebreide trailer van seizoen 6 Once Upon a Time

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?