Vooruitblik

Vooruitblik op Designated Survivor aflevering 22 Run

Het einde van Designated Survivor is nabij. Donderdag 17 mei verschijnt aflevering 22 op Netflix en dat is de allerlaatste episode van de serie over president Tom Kirkman. Vorige week werd de serie namelijk gecanceld door de Amerikaanse zender ABC.

Presidentschap

De levens van stafleden van het Witte Huis komen in die laatste aflevering in gevaar. De grote vraag is natuurlijk hoe de serie Designated Survivor afgesloten gaat worden. Zal de reeks een ‘happy end’ kennen, waarbij het voor president Tom Kirkman allemaal op de plek valt, of wordt het een grote tragedie?

Overigens is het boek van Designated Survivor mogelijk toch nog niet helemaal gesloten. ABC wil dan wel niet verder met de serie, maar eOne meldde in een statement dat er met andere partijen gesproken wordt over een eventueel doorstart van Designated Survivor. eOne is de distributeur van de serie en ziet dus nog genoeg perspectief voor de reeks. Bij ABC delen ze die mening niet, want zij verklaarden dat er niet voldoende vertrouwen is voor een nieuw verhaal van Designated Survivor. Bovendien zou er dan een vijfde showrunner aangesteld moeten worden en dat is behoorlijk veel voor een serie met zo’n korte geschiedenis.

De komende tijd zal dus duidelijk worden of er al dan niet een derde seizoen van Designated Survivor gemaakt zal worden. Of Netflix één van de partijen is die mogelijk verder wil met Designated Survivor is niet bekend. De connectie is echter snel gemaakt, omdat de streamingdienst een belangrijk aandeel heeft gehad in het succes van de serie. Zij verspreidden de serie namelijk wereldwijd en zijn er mede verantwoordelijk voor dat de serie bijvoorbeeld in Nederland zeer populair is geworden.

Bekijk hier het volledige uitzendschema van Designated Survivor seizoen 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?