Vooruitblik

Terug- en vooruitblik op Jessica Jones seizoen 2

Jessica Jones seizoen 2 staat voor de deur op Netflix. Niet geheel toevallig is door Marvel en de streamingdienst er voor gekozen om seizoen 2 vrij te geven op donderdag 8 maart. Het is dan namelijk Internationale Vrouwendag. Waar eindigde Jessica Jones seizoen 1 ook alweer en wat gaan we in seizoen 2 zien? We blikken terug en kijken vooruit.

Privé detective

Jessica Jones is een privé detective, maar door haar verleden is ze alles behalve een doorsnee type. Ze heeft een trauma aan haar jeugd overgehouden en is mede daardoor humeurig, alcoholverslaafd en… ongelooflijk sterk.

Haar verleden speelt op in het eerste seizoen als Kilgrave weer opduikt in haar leven. Hij is degene die voor het trauma van Jessica heeft gezorgd. Hij kan gedachten van een ander beheersen en daar maakt hij misbruik van. Ze heeft al jaren niets meer van hem vernomen, nadat het haar lukte van hem weg te komen. Een detective-zaak rakelt de oude herinneringen echter weer op, want de vermiste persoon blijkt voor het laatst gezien te zijn in het restaurant waar ook Kilgrave haar mee uit eten nam. In het hotel waar ze daarna terecht kwam vindt ze het vermiste meisje en weet Jessica zeker dat Kilgrave terug is en dat terwijl ze er van overtuigd was dat hij was overleden.

Al snel wordt duidelijk dat het Kilgrave allemaal om Jessica Jones gaat. Hij blijkt verschillende mensen onder controle te hebben, om in de buurt van Jessica te kunnen komen. Hij heeft zo zijn plannen met haar, maar Jessica wil daar uiteraard niets van weten. Ze wil aantonen dat Kilgrave een mindcontroller is en dat er door hem mensen onschuldig vastzitten. Die plannen lijken echter allemaal te mislukken, omdat Kilgrave steeds weer zijn gave in kan zetten. Uiteindelijk komt Jessica Jones toch als winnares uit de strijd.

Jessica Jones seizoen 2

Jessica Jones seizoen 2 is niet alleen een vervolg op het eerste seizoen, maar het speelt zich ook af nadat The Defenders in actie zijn gekomen. In deze aparte Netflix Original kwamen Jessica Jones, Daredevil, Luke Cage en Iron Fist samen om te strijden. Na een moeizame weg waren ze succesvol, maar heel New York weet nu dat er mensen zijn met superpowers. Jessica moet erg wennen aan dat idee, want is zij wel een superheld, of is ze een moordenaar?

De dingen die in haar verleden gebeurd zijn blijven een stempel drukken op de persoon wie ze is. Op advies besluit ze toch naar agressietraining te gaan en om over haar verleden te praten. Ze komt tot de conclusie dat het niet werkt op de manier waarop ze nu leeft. Ze hakt de knoop door en probeert haar problemen aan te pakken. Samen met haar jeugdvriendin Trish, die ook behoorlijk wat heeft meegemaakt in haar jeugd, onderzoeken ze grondig wat er vroeger allemaal gebeurd is. Langzaam vinden ze antwoorden op hun vragen, maar stijgt de verbazing.

Kilgrave

En dan is er nog de vraag wat er met Kilgrave in Jessica Jones seizoen 2 gaat gebeuren. Hij dook al op op foto’s van het tweede seizoen, maar in de trailers was hij niet te zien. Of toch wel? De officiële trailer eindigt met klappende handen en een verschrikt kijkende Jessica. Kijkt ze in de ogen van de man die ze zo verafschuwt?

Terugblik op Jessica Jones seizoen 1

Trailer Jessica Jones seizoen 2:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?