Vooruitblik

Vooruitblik op Narcos: Mexico seizoen 1

Het eerste seizoen van Narcos: Mexico is in aantocht. De afgelopen jaren konden we Narcos al bij Netflix bekijken en werd er ingezoomd op de drugswereld van Colombia. Zo werden we meegenomen in de opkomst en ondergang van Pablo Escobar, het Medellín Cartel en het Cali Cartel. In Narcos: Mexico seizoen 1 staat een heel nieuw verhaal voor ons klaar.

Narcos van Colombia naar Mexico

De afgelopen seizoene van Narcos zagen we hoe het eraan toeging in de drugswereld van Colombia. Nu is het tijd voor een geheel nieuw verhaal. Het vierde seizoen van Narcos speelt zich af in Mexico, waar ingezoomd wordt op de opkomst van het Guadalajara-kartel. Gebaseerd op gebeurtenissen uit de realiteit, worden we meegenomen naar de jaren ’80.

Het Guadalajara Cartel begon in de vorige eeuw met het smokkelen van heroïnie naar de Verenigde Staten, ging daarna verder met marihuana en eindigde uiteindelijk met cocaïne. Het was één van de eerste Mexicaanse drugsgroepen die samenwerkte met de Colombiaanse kartels. Joaquin ‘El Chapo’ Guzman was eerst ook bij dat kartel betrokken, voordat hij met het Sinaloa kartel aan de slag ging. In Narcos: Mexico zien we het hele verhaal.

Bekijk hieronder de trailer van Narcos: Mexico seizoen 1

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?