Vooruitblik

Vooruitblik The 100 seizoen 5

Het lange wachten is eindelijk voorbij, want The 100 seizoen 5 zal op maandag 30 april gaan beginnen op Netflix. Wat mogen we verwachten van het nieuwe seizoen en waar waren we ook alweer in het verhaal? We praten je bij in deze vooruitblik op seizoen 5 van The 100.

Praimfaya raast over de aarde

Het slot van het vierde seizoen van The 100 is volop nabesproken en riep heel veel vragen op. Iedereen op aarde was zich aan het klaarmaken op de komst van Praimfaya, een nucleaire Apocalyps. Octavia verbleef met een groep in een bunker, terwijl Raven terugvliegt naar de Ark met onder meer Bellamy, Murphy, Monty, Echo, Harper en Emori. De enige die achterblijft is Clarke, om ervoor te zorgen dat de Ark voorzien is van stroom. Iedereen vreest voor haar leven, maar uiteindelijk blijkt ze het te hebben overleefd.

Wie zijn toch die mensen op het nieuwe schip?

In de seizoensfinale zien we Clarke namelijk zes jaar later, maar opeens blijkt ze niet alleen te zijn. Ze roept namelijk naar haar dochter Madi op het moment dat er een ruimteschip aan komt zetten. De grote vraag is, wie zitten er in dit schip. Showrunner Jason Rothenberg heeft afgelopen zomer al laten weten hoe het zit met deze mensen.

Wat weten we al over seizoen 5 van The 100

Er is dus een sprong in de tijd gemaakt voor het vijfde seizoen van zes jaar. Daarin zijn de hoofdrolspelers verdeeld over een aantal groepen. Octavia is de keiharde leider in de bunker, terwijl Clarke voor een nieuw gevecht staat met de mensen van het Gagarin Prisoner Transport. Op de Ark zitten Bellamy en zijn groep, maar blijven ze daar of keren ze terug naar de aarde? Het zijn vragen waar we de komende weken antwoord op zullen krijgen. Maandag 30 april begint namelijk The 100 op Netflix. De serie loopt in Amerika vanaf nu ook wekelijks en dat schema wordt bij ons ook op Netflix gehanteerd.

Komt er een seizoen 6 van The 100?

Het vijfde seizoen is pas net onderweg, toch is er al de vraag of er een zesde seizoen van The 100 gaat komen. In de Verenigde Staten is The CW de uitzendgemachtigde en het is aan deze partij om te bepalen of de serie verder gaat. Het is al bekend geworden dat begin mei een beslissing zal vallen over een nieuw seizoen. De kijkcijfers van de eerste aflevering was in de Verenigde Staten erg goed, waardoor de kans groot lijkt dat er een vervolg gaat komen. Tevens liet de showrunner zich ontvallen dat hij al nadenkt over een prequel.

Bekijk alvast de trailer van seizoen 5 van The 100

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?